Милиони бутилки вино може да бъдат изгубени в Европа, съобщи Independent.
Търсенето на продукта е намаляло през последните седмици. Това стана след временното затваряне на заведения и ресторанти.
Сега производителите имат огромни останали запаси на склад. Такива са производителите в Италия, Испания и Франция.
Според експерти около 10 хектолитра вино може да остана неизползвани. Може да се стигне до недостиг на място в складовете за реколтата през тази година.
Има предложения неизползваното вино да се дестилира в етанол и да се използва за направата на дезинфектант. Това ще осигури някакви постъпления за производителите и ще осигури място за новите запаси.
Те първо ще трябва да поискат разрешение от ЕС, за да дестилират виното. Смята се, че европейските представители трябва да проявят разбиране и да подпомогнат малките компании в сферата.