Отидете към основна версия

3 045 15

Хиляди хора отново излязоха на протест в Израел

  • израел-
  • протест

Върховният съд ще разгледа жалбите днес и утре, преди в четвъртък да изтече срокът за влизането в сила на коалиционното правителство, прието от парламента

Снимка: БГНЕС

Хиляди израелци отново протестираха снощи в Тел Авив против коалиционното споразумение между премиера Бенямин Нетаняху и бившия му политически противник Бени Ганц в навечерието на разглеждането на това споразумение от Върховния съд, в който са внесени седем жалби срещу него, предаде Франс прес.

Върховният съд ще разгледа жалбите днес и утре, преди в четвъртък да изтече срокът за влизането в сила на коалиционното правителство, прието от парламента.

Протестът беше организиран от Движението за качествено управление в Израел, което е сезирало Върховния съд. Те искат съдът да забрани на обвиняеми политици да сформират правителство, а също така твърдят, че клаузи от споразумението са противозаконни, уточнява БНР.

Нетаняху е с повдигнати обвинения в корупция и злоупотреби в поредица дела, а процесът срещу него, който трябваше да започне в средата на март, бе отложен за средата на май заради мерките против коронавируса.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.

Свързани новини