3 Май, 2020 10:51 3 013 15

Хиляди хора отново излязоха на протест в Израел

  • израел-
  • протест

Върховният съд ще разгледа жалбите днес и утре, преди в четвъртък да изтече срокът за влизането в сила на коалиционното правителство, прието от парламента

Хиляди хора отново излязоха на протест в Израел - 1
Снимка: БГНЕС

Хиляди израелци отново протестираха снощи в Тел Авив против коалиционното споразумение между премиера Бенямин Нетаняху и бившия му политически противник Бени Ганц в навечерието на разглеждането на това споразумение от Върховния съд, в който са внесени седем жалби срещу него, предаде Франс прес.

Върховният съд ще разгледа жалбите днес и утре, преди в четвъртък да изтече срокът за влизането в сила на коалиционното правителство, прието от парламента.

Протестът беше организиран от Движението за качествено управление в Израел, което е сезирало Върховния съд. Те искат съдът да забрани на обвиняеми политици да сформират правителство, а също така твърдят, че клаузи от споразумението са противозаконни, уточнява БНР.

Нетаняху е с повдигнати обвинения в корупция и злоупотреби в поредица дела, а процесът срещу него, който трябваше да започне в средата на март, бе отложен за средата на май заради мерките против коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Боц

    20 2 Отговор
    Да последваме добрите практики.
    Вдигайте се.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бай хой

    18 2 Отговор
    Факти - ебахти и цензурата. Мисирки.
  • 6 Байбуй

    28 2 Отговор
    Време е и у нас.
    14 трябва масов протест.
    Държавата е във фалит.
    Ще вдигат тока и храните .
    Бензин и газ навсякъде поевтиняват , а тук не.
    Пари за вас били пари на вятъра , това каза Дончев. Пари само за събирачи на дългове.
  • 7 Наука в лоши ръце.

    6 3 Отговор
    Планета земя площ 510 млн/км2/......70% вода....... 30% суша....... По малко от половината суха земя е обработваема ,останалата е застроена ,негодна или отровена! Население на земята приблизително 8 млр.......2020 г.намаляване на производството на храна увеличаване на консумацията....... 2021,2022 война между човеците за хляб ,сол и лук!!…...Проста математика!!!!Мисли за утрешния ден,пести храната........!!!!
  • 8 Ганю

    21 5 Отговор
    Днес в Израел на 14 у нас.
    Ако искате да имате държава излезте на протест.
    Барба не само е корумпиран , той е престъпник.
  • 9 Факт

    15 3 Отговор
    Сложили са автоматична цензура за прякорите на диктатора
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Чий е този сайт?

    3 2 Отговор
    На гела ли?
  • 12 Антикомунист

    1 4 Отговор
    "смелчаците " и "мъжкарите" пак показват простотия, корона вирус няма _това което по света не е вярно,неадекватни мерки и т. н и т.н Слушайте илианчо Василев от фрог нюз и всички други които ви допадат,искам само като сте на аспираторите да се сетите, хубаво ни говореше човекът.
  • 13 Истина

    0 5 Отговор
    Нетаняху е невинен пед Бога и по закон и жертва ка нъжлиеа антисемитска ислямска пропаганда макар и обвиням по лъжливи клевети на ислямски терористисти и подкупени от тях лъжесвидетели и предатели на Израел така че разпространяванетоим без доказана вина нито влязла в сила присъда на независим съд е не само измамно противозаконно и опит за манипулация на съда на публично опозоряване на невинни като семейство Нетаняху обвинени лъжливо в престъпления които ислямскте терористи организирали заговора срещу Израел целят ноще отговарят пред Бога за дяволите дела на измама клевета окупация анексия терор които с измама приписват на жертвите им от Израрл и на что терористичните антисемитдки медии съшо
  • 14 Смях

    1 0 Отговор
    ТЕ КАКВО СА ВИДЕЛИ,В БЪЛГАРИЯ ОТ КИЛИЯТА СТАВАШ КМЕТ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.