Отидете към основна версия

3 067 51

Тръмп е част от проблема, каза Байдън

  • джордж флойд-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • протести-
  • сащ-
  • расизъм

Президентът задълбочава проблема, каза неговият политически противник

Снимка: БГНЕС/ EPA

Джо Байдън отправи остри критики срещу президента Доналд Тръмп, ден след като полицията разгони мирните демонстранти край Белия дом във Вашингтон, за да може Тръмп да позира с Библия в ръка пред съседната църква, повредена при сблъсъци, предаде AP.

Байдън каза, че "нарцисизмът на Тръмп е станал по-важен от страната, която той ръководи". Вероятният президентски кандидат на Демократическата партия произнесе слово в кметството на Филаделфия, засягайки темата за избухналите в САЩ граждански безредици след убийството на тъмнокожия Джордж Флойд от полицаи в Минеаполис.

Според Байдън е "дошъл моментът" да се реши проблемът със систематичния расизъм и с дълбоко вкорененото икономическо неравенство. Той подчерта, че страната не може да чака изборите през ноември и изходът от тях.

"Призовавам Конгреса да действа още този месец", каза Байдън, настоявайки депутатите да започнат "реална реформа на полицията", като визира и предложена законова поправка, която да забрани задушаващи хватки, като тази, с която полицаят в Минеаполис умъртви Флойд. "Президентът днес е част от проблема и го задълбочава", изтъкна вероятният съперник на Тръмп в предстоящите президентски избори, като добави, че Тръмп е "обсебен от своето заслепяващо его".

Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.

Свързани новини