Last news in Fakti

3 Юни, 2020 11:19 2 640 28

Тръмп: След Линкълн аз направих най-много за чернокожите

  • доналд тръмп-
  • ейбрахам линкълн-
  • сащ-
  • протести-
  • тъмнокожи-
  • чернокожи

Продължават протестите в Щатите

Тръмп: След Линкълн аз направих най-много за чернокожите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че администрацията му е направила повече за черната общност, отколкото всеки президент след Ейбрахам Линкълн, който отмени робството през 1863 година, предаде News.bg.

"Моята администрация направи повече за черната общност от всеки президент след Ейбрахам Линкълн. Сенаторът Тим Скот прекара законодателство, гарантирано финансиране за HBCU, Училищен избор, преминала реформа в наказателното правосъдие, най-ниска черна безработица, бедност и процент на престъпност в историята и най-доброто предстои! "

Това написа Тръмп в Туитър на фона на все по-бурните протести заради полицейската бруталност и расовата несправедливост в цялата страна. Масовите демонстрации, които започнаха миналата седмица заради смъртта на Джордж Флойд, се разпространиха във всички големи американски градове.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Енигранта

    22 23 Отговор
    Каквото и да направи определено си остава най тъпия и неподготвен президент в историята на САЩ

    Коментиран от #18

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    17 11 Отговор
    Перушан се хвали повече от Б.Тъпото...

    Коментиран от #14

  • 3 Бай салам

    13 5 Отговор
    Това е бъдещето на САЩ, все по- голямо неравенство и полицейски контрол на популацията от човешки организми-MIX
  • 4 Stéphanie 🎲

    21 4 Отговор
    Не само Тръмп,всички бели хора направиха много за африканците.И до къде се стигна ?Да се върнат обратно в историята и да се коригира грешката.

    Коментиран от #10, #15

  • 5 Рошко

    10 12 Отговор
    Колко черни милионери има в краварника, както бяхме ние през комунизма, така са били и черните без права, освен за експлоатация за друго дали сте ги използвали
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Левски

    10 9 Отговор
    този е по-неадекватен дори от българските политици!
  • 8 От посолството на фащ:

    6 5 Отговор
    Мъ как беее.
    И за пиенето на дезинфектант също !!!
    Преди света познаваше дезинфектанта съмо като средство за дезинфекция,а сега вече може да се наслади и на коктейли като:
    ,,вселенски мозък спешъл" съставен от мистър Пропър с капка белина-лимон.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 До къде ли ?

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "Stéphanie 🎲":

    Стигна се до маймунската култура или иначе казано: приличат на маймуни,държат се като такива,реагират като такива,говорят като такива,а за начин на обличане,социализиране и блендиране в обществото въобще няма да говоря.
    В щатите има стипендии САМО за негри !
    Това не е ли расизъм спрямо белите ?
    Има квартали във всеки град в които ако си бял и влезеш,най-вероятно няма да излезеш поне и в състоянието в което си влязъл.
    Това какво е,как се определя това от маймуните ? Ама за тези неща никой не говори.Все едно ги няма и не съществуват.
    Има расизъм.ДА И ТОЙ Е СПРЯМО БЕЛИТЕ ОТ ГОДИНИ !

    Коментиран от #24, #26

  • 11 Малеее

    1 3 Отговор
    Дедо, Верваме ти. Споко. 😡
  • 12 Бегемот

    7 12 Отговор
    Някой забелязва ли, че САЩ и Русия, тези две Велики сили бавно но сигурно отиват на кино?? За САЩ да не говорим, но някой от вас забелязва ли, че смъртността в Русия е между 100 и 200 пъти по-висока от смъртността от коронавируса в другите бивши социалистически страни и особено от България, въпреки че е само 20 пъти по-многочислена от нас смъртността там е 200 пъти по-висока!! И то говорим за официално обявената смъртност на гражданите на Русия от правителството им, а ако сметнем неофициалната бройка то е хиляди пъти по-висока смъртността в Русия от България!! Това говори, че наистина в България няма такова нещо като коронавирус и то е само в слаба форма като постфактум, но Русия я унищожават в буквалния смисъл с генно биологично оръжие, точно както и САЩ, точно както и непослушната Англия, която се отцепи от Европейския съюз!!
  • 13 Активист на БСП

    6 1 Отговор
    Така и Бойко за циганите...
  • 14 Бачо Киро

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Не си прав, Боце може много повече, но са му задали лимит на хвалбите. Не може да се хвали повече от шефовете си все пак. Ако му дадат пълна свобода направо ще си сложи в джоба си.
  • 15 Верно бе!!!!!

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "Stéphanie 🎲":

    Трябва да се върнат назад във времето и да поправят грешката!!!Да не са напълнили континента с роби, пък сега да разправят ,колко много са направили за тях!!!А истината е ,че робството забавя умствено,интелектуално,и манталитетно!!!Всеки сам вижда какво направиха едни 500г. в България

    Коментиран от #27

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Обикновен човек

    3 0 Отговор
    Защо ми изтрихте коментара ,никой не съм обидил това е мойта гледна точка!!! Изглежда че паричките от "Америка за България " с които се спонсорира вашият "независим" сайт са по - сладки от истината!!!!!
  • 18 А има

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Енигранта":

    A има и още по-зле от него: Буш!

    Коментиран от #20

  • 19 БОЗА

    8 2 Отговор
    Робството отменено,а негрите не се връщат в Африка...явно ги държат в неведение още... ;-)
  • 20 АБСОЛЮТНО си прав !

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "А има":

    Говориш за същия масов убиец, който сложи Сталин и Хитлер в малкия си джоб и който бе на косъм от присъждането му на нобелова награда за мир.
  • 21 Обикновен човек

    5 0 Отговор
    И пак ще ви попитам защо ми изтрихте коментар 6 ,същото написах и на уважаемият президент на САЩ Доналт Тръмп в Туитър и той не само че не ме изтри а ми благодари и написа че ще разследва чрез ФБР демократите в САЩ дали това наистина е така ! Вие от Факти да не се смятате за по умни от Доналд Тръмп ????Царя дава ,а пъдаря не дава ,както се казва в нашата мила китна България!!!!

    Коментиран от #22

  • 22 Модератора малко странен 😳

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Обикновен човек":

    Много коментари трие в които не виждам причина да се трият.Това ядосва хората тук !!!! Ако се продължава така един ден сами ще си четете фактите.И на мен ми се е случвало много пъти .Скоро ще спра да влизам ,ако не си промените политиката.

    Коментиран от #23

  • 23 Обикновен човек

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Модератора малко странен 😳":

    Ставаше въпрос за това че демократите в САЩ плащат на Афроамериканците за да могат същите да палят и плячкосват магазините в САЩ с цел Републиканската партия в САЩ в лицето на Доналд Тръмп сега ,никога да не спечели избори в САЩ ....Предстоят избори в САЩ а Доналд Тръмп ми благодари и написа че ще разследва демократичната партия в САЩ чрез ФБР ,от факти ми изтриха коментара въпреки че никого не съм обидил изводите си правете сами !!!!

    Коментиран от #25

  • 24 Добрютро

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "До къде ли ?":

    Че то в България е същото.
  • 25 бапкок

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Обикновен човек":

    Много точно казано. И на всичкото отгоре Сорос им плаща. КаК мОжЕ да има такива хора? Дано не гръмнат ТрЪмП.
  • 26 зззззззззз

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "До къде ли ?":

    Точно, така е и в Бг.
  • 27 БПФ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Верно бе!!!!!":

    Дали? Затова ли в централна Африка човешката популация е с най ниско IQ в световен мащаб - около и под 70? А не е ли РАСИЗЪМ това, че отнеха Нобеловата награда на проф. Джеймс Уотсън - откривателя на ДНК, защото се осмели да каже ИСТИНАТА за различния интелектуален капацитет на различните раси и под-раси? И нямаше значение, че неговия извод е подкрепен със СТОТИЦИ МИЛИОНИ направени тестове по света !!!

    Добре, че един "лош руски олигарх" откупи отнетата награда и ОТНОВО я връчи на тоя велик учен !!!
  • 28 БПФ

    0 1 Отговор
    Апропо - Линкълн е създател на държавата Либерия. Неговата политика е чeрните хора да бъдат освободени от робството и... върнати обратно в прародината им. Там с американска помощ си създали държава... и веднага започнали да отвличат хора от околните племена, за да ги поробват !!!

    ЛИНКЪЛН БЕШЕ ПРАВ !!! Лидерът на южните щати генерал Лий явно е грешал, вярвайки, че тия може да се интегрират във времето. И сега същите "дискриминирани" се кланят на Линкълн и рушат паметниците на Лий - ами като ги кефи Линкълн - да си ходят на техния континент, дето президентът с големите уши е искал да ги прати.