Отидете към основна версия

14 745 59

Полицейски началник в САЩ към Тръмп: Дръж си устата затворена!

  • джордж флойд-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • протести-
  • арт асеведо-
  • хюстън-
  • полицейски началник

Остри думи към президента на страната

Снимка: БГНЕС/ EPA

Полицейски началник в Съединените американски щати отправи сериозна критика към президента на страната Доналд Тръмп на фона на протестите след убийството на тъмнокожия Джордж Флойд, предаде ABC7.

В редица градове на САЩ се стигна до размирици, а президентът Тръмп заплаши да изпрати армията на помощ, ако местните власти не се справят със заплахата. Тръмп ги призова да арестуват хора и да „доминират” над протестиращите, които грабят и застрашават сигурността.

Арт Асеведо, началникът на полицията в Хюстън, призова Тръмп да си държи устата затворена, ако няма нещо конструктивно за казване. „Защото излагате на риск мъжете и жените на 20 години. Не става въпрос за доминиране, а за печелене на сърца и умове”, каза полицаят.

„Не искаме хората да бъркат добротата със слабост, но и не искаме невежеството да съсипе това, което имаме тук, в Хюстън”, каза Асеведо. Той посочи, че реалният живот „не е Холивуд” и призова Тръмп да се държи като президент. През изминалата нощ в САЩ продължиха протестите след убийството на тъмнокожия мъж. Той бе убит при ареста си, след като полицай притисна врата му с крак. Аутопсията показа, че причина за смъртта е задушаване.

Десетки хиляди хора излязоха по улиците на много места в САЩ осма поредна вечер на протести. Демонстранти влязоха в сблъсъци с полицията в Ню Йорк, където освен това отново бяха разграбени магазини. Големи протести и шествия имаше също в Лос Анджелис, Филаделфия, Атланта и Сиатъл. В столицата Вашингтон имаше демонстрация близо до парка, който бе разчистен от полицията в понеделник, за да бъде направен път на президента Доналд Тръмп да позира за снимка с Библия пред църква.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 41 гласа.

Свързани новини