Last news in Fakti

3 Юни, 2020 07:45 2 355 12

Полицията в Минеаполис ще бъде подложена на разследване

  • сащ-
  • минеаполис-
  • джордж флойд-
  • полиция

Щатът Минесота е подал жалба за нарушаване на човешките права срещу полицията в Минеаполис по повод смъртта на Джордж Флойд

Полицията в Минеаполис ще бъде подложена на разследване - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Щатът Минесота е подал жалба за нарушаване на човешките права срещу полицията в Минеаполис по повод смъртта на Джордж Флойд.

Губернаторът Тим Уолц съобщи още, че силите на реда ще бъдат подложени на разследване. Комисарят към департамента по човешките права в щата Ребека Лусеро обясни:

„Когато нашият департамент открие нарушения на човешките права, ние искаме да бъдат направени структурни промени. Ще проверим полицията в Минеаполис през последните 10 години, за да видим дали те системно са използвали дискриминационни практики срещу афроамериканци. Ще прегледаме всички политики, процедури и практики.“

От департамента по човешките права поясниха още, че ще искат незабавното въвеждане на временни мерки за справяне с дискриминацията


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    13 1 Отговор
    Не мога да разбера! Защо само случаите с чернокожи?! Е! Останалите не са ли хора?! Не само в САЩ, навсякъде по Света полицията често си превишава правата! Да разследват всички случаи на полицеиско насилие, а не само някои!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Народна полиция

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Затова полицаите не смеят да кажат гък на циганите голямо превишаване на правомощията...

    Коментиран от #8

  • 3 Иван

    9 1 Отговор
    Какво значи афроамериканци тия дето са си родени там не са ли си чисти америкамци.

    Коментиран от #6

  • 4 Behemoth

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Ами то има изследвания на случаите на превишени права на полицията като две трети от тия случаи са срещу чернокожи...истината е че черните в Америка не са равноправни все още и нямат равна възможност за развитие...има едно фалшиво политическо говорене но на практическо ниво нещата не са мръднали много...

    Коментиран от #7

  • 5 Чук

    1 0 Отговор
    Днес малко бият в милицията.
  • 6 goni

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Една част са станали, но друга...!:) Никога няма да стане! Въпросът е до манталитет и няма нищо общо с цвета на кожата! Специално в САЩ можеш да си и виолетов на оранжеви ивици и с антенки на главата!:) Никой няма да те докосне, ако спазваш законите и правилата!:) Както сподели един приятел, който емигрира нелегално там преди 20-т години: Единственият ми проблем е че когато ме попитат кое поколение американец съм и им кажа че не съм роден в САЩ не ми вярват! Викам му: Излъжи ги!:) А, той: Не мога! Изчервявам се!:)
  • 7 goni

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Значи всички останали нямат проблеми: китайци, латиноси, филипинци и т.н., а чернокожите имат?! Защо? Барак Обама какъв е на цвят и това попречи ли му да стане президент на САЩ?! Началника на всичките им военни щабове не e черен!:) Направо е анрацитен!:) Не изглежда това да му пречи по някакъв начин!:) Мога да ти изреждам още много примери, ама нема нужда!:)
  • 8 куку руку ку

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Народна полиция":

    Като случаят у нашенско с Чората?

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 От посолството на фащ:

    1 2 Отговор
    Заповядайте в америка дъ бютифулллл.
    Тук е спокойно и приятно и стига да сте рус и розов на цвят като кацнете при нас ще ви обслужим с нужното уважение и любезност.
    Тук расизъм въобще няма.Полецейска бруталност пък въобще.
    Цари мир,спокойствие,демокрация и свобода на словото.
  • 12 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЕЛЕМЕНТАРНИЯТ ВЪПРОС Е:...ОТКОГО ЩЕ БЪДЕ ПОДЛОЖЕНА НА ПРОВЕРКА !?!? ОТ СЪЩИТЕ ПОДЛОГИ НА ЕВРЕЙСКАТА ЦИОНИСТКА БАНКЕРСКА ВЛАСТ В САЩ : ФБР И АНС И ЩЕРИФИ И НЕШЕРИФИ !?!? ЕБ...АХ ТИ И ПРОВЕРКАТА !!! ИЗКАРАЙТЕ ДОМАШНИТЕ СИ ОРЪЖИЯ И СЕ ЗАЩИТЕТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА И АРМИЯТА НА "БОГАТАШИТЕ"!?!?!?