Отидете към основна версия

37 029 84

Нови подробности за фаталния арест, който подпали САЩ

  • джордж флойд-
  • убийство-
  • подробности-
  • полицай-
  • сащ-
  • александър куенг

Тежки присъди очакват полицаите, убили Джордж Флойд

Снимка: БГНЕС/ EPA

Един от четиримата полицейски служители, обвинени за смъртта на тъмнокожия Джордж Флойд, се е опитал да предупреди своите колеги, че това, което правят, не е правилно, предаде NBC News.

По време на арест в Минеаполис Джордж Флойд беше убит, а четирима полицейски служители бяха задържани във връзка със смъртта на мъжа. Основен заподозрян е Дерек Шовин, който с коляно притиска врата на Флойд. В аутопсията се казва, че става въпрос за убийство. Инцидентът доведе до масови протести и безредици в американски градове.

„Не трябва да правите това”, е казал полицейският служител Александър Куенг (на снимката) на своите колеги, разкри неговият адвокат. Въпреки това обаче Дерек Шовин продължава няколко минути да притиска врата на проснатия на земята Флойд, което води и до задушаване. Според аутопсията, направена от семейството на загиналия, причина за смъртта е задушаване.

Дерек Шовин е обвинен в убийство от втора степен. Според разследващите той е оказвал натиск над задържания в продължение на 8 минути. Задържането е било извършено заради фалшива банкнота от 20 долара. И четиримата полицейски служители са изправени пред максимална присъда от 40 години затвор. На разпространените кадри след смъртта на Флойд се чува, че тъмнокожият мъж на няколко пъти казва, че не може да диша. Адвокатите на другите трима полицаи, освен Шовин, твърдят, че няма основание срещу техните клиенти да бъдат повдигнати толкова тежки обвинения.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 85 гласа.

Свързани новини