Отидете към основна версия

1 455 2

Европейските държави заедно следят контактите на гражданите

  • ес-
  • контакти-
  • приложения

Ново споразумение

Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските държави се споразумяха за гарантиране на безопасен обмен на информация между националните приложения, съобщи France 24.

Така се проследяват контактите, основани на децентрализирана архитектура. Това се отнася за повечето приложения за проследяване, които функционират в ЕС.

Промените ще гарантират, че тези национални приложения ще работят, дори при пътувания в друга европейска страна. Това ще осигури безопасно преминаване на границата.

Решенията се приемат в момент, в който европейските държави отварят своите граници и следят за здравословното състояние на туристите. Повечето държави следят възможни носители на заразата чрез мобилни приложения.

Така ще може да се провежда проучване, без ползвателите да трябва да теглят приложение в новата страна. ЕС търси намаляване на обмена на обменяемите данни, за да се гарантира сигурността на потребителите.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

  • ЕС пуска платформа за по-лесно пътуване

    Европейският съюз пусна специална платформа, която ще осигури подкрепа за подновяването на пътуването в Европа, съобщи Би Би Си. Осигурени в реално ...
    15.06.2020
    1 768
    3
  • ЕС очаква Германия да даде повече

    Европейският съюз очаква Германия значително да повиши своята вноска в европейския бюджет, съобщи Die Welt. Подобни предложения ще бъдат обсъдени н ...
    15.06.2020
    1 218
    7
Новини по държави: