Отидете към основна версия

9 783 87

Тълпа от желаещи от цял свят за „парада на самоубийците“ в Москва

  • ден на победата-
  • русия-
  • парад на самоубийците-
  • военен парад-
  • коронавирус-
  • войници-
  • владимир путин-
  • хърватия

Президентът на Хърватия има още време да помисли дали да отиде в Москва или не

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ставаме свидетели на странно явление сред желаещите да присъстват на парада на Победата в Москва на 24 юни чуждестранни гости, пише авторът Олександр Коваленко за Duhovnyfront.com.ua, предаде Doxologiainfonews.com.

Например, Руското Посолство в хърватската столица Загреб заяви, че имало информация, че президентът на страната Зоран Миланович уж планирал да присъства на парада на Победата в Москва на 24 юни. Разбира се, на Руското Посолство може да се вярва толкова, колкото и на президента на Русия, който седи в бункера си в Ново-Огарьово вече трети месец, и разказва, че епидемията от коронавирус в Русия била намаляла. От друга страна, ако Зоран Миланович се появи на това събитие, той ще постави страната си в изключително неудобно положение.

В края на краищата президентът на Хърватия е преди всичко глава на държава-членка на НАТО, така че как мислите, че ще изглежда на Червения площад в столицата на страна-агресор? Напомняме, че става въпрос за страна-агресор, окупирала част от Украйна. Освен това руските специални служби организират терористични атаки по цял свят, разпалват конфликти, а войниците и наемниците убиват цивилни, използват химическо оръжие и т.н. Това е страна, която съвсем скоро Вашингтон може да обяви за спонсор на тероризма. В същото време ако президентът на Хърватия пристигне в Москва, ще трябва да застане на една и съща трибуна не само с Владимир Путин, но и с президента на Сърбия, от чиято територия руското ГРУ през 2016 г. се опита да устрои преврат в друга страна-членка на НАТО, Черна гора, с помощта на наемници, които преди това са воювали в проруски незаконни въоръжени формирования в Донбас. Понастоящем руските специални служби, както и РПЦ и СПЦ, провеждат мащабна операция за дестабилизиране на Черна гора на религиозна основа.

Честно казано главата ми не може да побере такъв сюрреализъм. Но дали той ще се побере в главата на Зоран Миланович? Или поне ще го обезпокои епидемиологичният катарзис, който се разгръща в Русия и който превръща парада на Победата в истински парад на самоубийството, заради заплахата както за участниците, така и за потенциалните зрители. Но честно казано цялата история с гостите на парада е достатъчно сюрреалистична и без Зоран Миланович. Например, според уверенията на руския външен министър Сергей Лавров, лидерите на Армения и Азербайджан също били изразили желание да посетят парада, въпреки действията на Москва, която постоянно разпалва конфликта за Нагорни Карабах. Освен тях щели да присъстват и лидерите на Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, които са заплашени от агресията на Русия не по-малко от Украйна. Щял да бъде и президентът на Молдова, част от която все още е окупирана от руски марионетки, но какво можем да искаме от него – той също е марионетка на Кремъл. Освен него и така наречените президенти на Южна Осетия и Абхазия, които не са признати на международно ниво и всъщност са метастази на «руския свят». И всички те ще се покажат с цялата си красота до… лидера на Хърватия, нали? И да, още щели да дойдат лидерите на Сърбия и Палестина.

Честно казано аз съм разочарован, че за парада на Победата в Москва няма да дойдат любимецът на Кремъл – военният престъпник Халифа Хафтар и кървавият диктатор Башар ал Асад. Липсват и лидерите на спонсорираните от Русия терористични групи Талибан и Хизбула. И севернокорейският деспот Ким Чен Ун щеше да изглежда добре, но той, слава Богу, има проблеми със здравето, затова, слава Богу! Затова президентът на Хърватия има още време да помисли дали да отиде в Москва или не. Освен ако, разбира се, това не е поредният опит на руските дипломати да представят желаното за истина. Например, както с посещението на президента на Франция, което беше обявено наскоро от заместник-министъра на външните работи Александър Грушко и което днес бе опровергано от пресслужбата на Елисейския дворец.

Превод: Соня Димитрова

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 65 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания