Отидете към основна версия

4 340 3

Великобритания започна преговори с Австралия и Нова Зеландия

  • великобритания-
  • преговори-
  • австралия

Търси се търговски договор

Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Великобритания започна преговори за сключване на споразумение за свободна търговия с Австралия и Нова Зеландия, съобщи The Telegraph.

Представител на страната вече работи в австралийската столица. Мнението му е, че до края на годината може да се стигне до споразумение.

Австралийският министър на търговията вече заяви, че преговорите ще стартират през днешния ден. Австралия търси повече търговски споразумения след спорове с Китай.

Британското правителство вече обяви, че ще търси начини за по-добри търговски отношения с близки партньори. Саймън Бирмингам обяви, че при споразумение с британското правителство, трудно двустранният обмен ще достигне предишни нива.

Търсят се разрешения за по-голям търговски достъп за земеделски продукти и големи стандарти в дигиталната търговия. Австралийското правителство проучва и вариант за споразумение с ЕС.

Преговори се водят и с Нова Зеландия, която търси повече партньорства с големи страни.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Джонсън: Да не променяме историята

    Премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова да не се пренаписва историята, съобщи The Telegraph. Премиерът заяви, че страната трябва да уважа ...
    15.06.2020
    2 477
    8
  • Австралия разрешава големи събирания

    Премиерът на Австралия обяви, че ще позволи големи събирания в страната, съобщи Би Би Си Предложението е важно за спортните събития. Стадионите със ...
    12.06.2020
    2 427
    1
Новини по държави: