Отидете към основна версия

6 413 36

Южна Корея е готова за война срещу Северна Корея

  • северна корея-
  • война-
  • листовки-
  • южна корея-
  • военен отговор

Сеул има готовност за военен отговор

Снимка: БГНЕС/ EPA

Южна Корея обяви, че следи действията на Северна Корея и всички опции са на масата, включително и „военен отговор”, предаде Korea Herald.

Севернокорейската информационна агенция обяви по-рано, че режимът на Ким Чен Ун е напечатал 12 милиона пропагандни листовки, които се готви да пусне над Южна Корея с помощта на 3000 балона. Това е в отговор на листовките, разпространени от Южна Корея по-рано.

От южнокорейското военно командване обявиха, че следят действията на севернокорейските военнослужещи и имат готовност за военен отговор, ако се наложи. Сеул предупреди, че ако Северна Корея например използва дронове, то ще последва съответен военен отговор от Юга.

Северна и Южна Корея на практика още са във война, защото след Корейската война през 1953 година не подписват мирен договор, а само примирие. Режимът на Ким Чен Ун е подкрепян от Китай, докато Южна Корея се ползва със закрилата на Съединените щати. Само преди дни Северна Корея взриви офис, служещ за комуникация между двете съседни страни. Напрежението на полуострова остава високо.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: