Отидете към основна версия

5 975 98

Турция към Гърция и Кипър: Не се шегувайте с нашия флот!

  • турция-
  • кипър-
  • гърция-
  • егейско море

Говорителят на турската Партия на справедливостта и развитието Юмер Челик отново използва провокативен тон срещу Атина и Никозия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на турската Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Юмер Челик отново използва провокативен тон срещу Гърция и Кипър, предупреждавайки, че ако двете страни се опитат да се противопоставят на турския флот, той ще им бъде в повече, отколкото могат да се справят, цитира думите му гръцкия вестник Prothotema.

След заседанието на Централния изпълнителен комитет на ПСР Юмер Челик направи кратко изявление, като го нарече „просто предупреждение“: „Не се шегувайте с турския флот. Извън обсега Ви е да се шегувате с турския флот “, подчерта той.

Според Челик, Гърция и Кипър (който той наричаше "южен Кипър") не спазили думата си, предава Фокус.

„Гръцки кипърски министър излезе и каза, че ЕС ще създаде постоянен флот срещу Турция. Знайте, че отношението на Турция не се променя заради едно или друго решение. За съжаление, кипърските гърци, които говорят, тези, които са министри на отбраната на Гърция, са избрани измежду най-проблемните хора, които не знаят как да говорят езика на политиката и нямат способността да разбират Турция“, каза той.

„Ние се движим в рамките на закона и правото. Но ако говорите за използване на реална сила, искам да отправя едно просто предупреждение: Не се шегувайте с турския флот. Извън обсега Ви е да се шегувате с турския флот“, каза той.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: