Отидете към основна версия

3 459 7

Кметът на Сеул е намерен мъртъв

  • южна корея-
  • сеул-
  • кмет-
  • мъртъв-
  • пак вон сун

Трагични вести от Южна Корея

Снимка: БГНЕС/ EPA

Властите в Южна Корея откриха тялото на изчезналия по-рано кмет на Сеул Пак Вон Сун. Това съобщи  китайският телевизионен канал CGTN, позовавайки се на източници, предава ТАСС.

От своя страна агенция Yonhap информира, че търсенето на кмета продължава. По-рано дъщеря му Парк Уон Сун уведоми полицията за неговото изчезване. Според правоохранителните агенции и кметската служба, градоначалникът напуснал резиденцията си в 10:44 часа местно време, предаде агенция "Фокус".

Бил е облечен в тъмни дрехи, носил е черна раница. Малко преди това администрацията на Сеул разпространи съобщение за отмяната на едно от събитията в графика на кмета поради „принудителни обстоятелства“. Според агенцията в четвъртък в 16:40 (10:40 българско време) кметът е трябвало да се срещне с председателя на Комисията за балансираното развитие на държавата при президента Ким Са Йол.

Поради лошото здраве Парк Вон Сун не е отишъл на работа. Последният път, когато е бил записан телефонният сигнал на кмета на Сеул, е бил в района на храма Гилсан в северния квартал на столицата Сонбук. Полицията задейства в издирването служебни кучета и дронове. Според канала YTN в операцията участват до 200 души, търсенето се усложнява от настъпването на здрача.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Кметът на Сеул се е самоубил

    Южнокорейската полиция потвърди, че е намерено тялото на изчезналия кмет на Сеул Пак Вон Сун, за когото бе съобщено, че е изчезнал, предаде AP. Тял ...
    10.07.2020
    2 439
    4
  • Изчезна кметът на Сеул

    Полицията е обявила за издирване кмета на Сеул Пак Вон Сун, преде ТАСС. Днес служителите на реда са получили сигнал, че градоначалникът на столицата н ...
    09.07.2020
    2 058
    6
Новини по държави: