Отидете към основна версия

1 960 2

САЩ и Русия обсъждат голяма среща

  • русия-
  • среща-
  • сащ

Планира се среща на върха в ООН

Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на САЩ са разговаряли с Русия за свикване на среща на постоянните участници в Съвета за сигурност на ООН, съобщи FOX News.

Идеята е дадена по време на телефонен разговор между държавния секретар Майк Помпео и руския външен министър Сергей Лавров. Двамата са обсъдили варианти за голяма среща.

Руският държавен глава Владимир Путин настоява за такава среща. Той търси среща с американския президент Доналд Търмп преди американските избори.

Все още няма разговори за това къде може да се проведат разговорите. Те ще са по случай годишнината от създаването на групата.

Поканени ще бъдат още представители на Франция, Китай и Великобритания. Американският президент Доналд Тръмп вече изяви  намерение за широка среща на най-големите държави.

Покана беше отправена и до руските представители.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини

  • САЩ vs. Европа - задава се визова война

    Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент прие проекторезолюция, с която призовава Европейската комисия да ...
    15.07.2020
    2 787
    12
  • Отвяват митовете за Русия

    Един от предходните съветници на американския президент Доналд Търмп Роджър Стоун обяви, че смята да опровергае всички митове за сговор с Русия, съобщ ...
    13.07.2020
    4 472
    2
  • Отношенията Русия-САЩ са „много лоши”

    „Руско-американските отношения се намират на най-ниската си точка”, заяви прессекретарят на президента Вадимир Путин Дмитрий Песков в инте ...
    12.07.2020
    2 625
    36