Last news in Fakti

14 Юли, 2020 09:57 1 913 2

САЩ и Русия обсъждат голяма среща

  • русия-
  • среща-
  • сащ

Планира се среща на върха в ООН

САЩ и Русия обсъждат голяма среща - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на САЩ са разговаряли с Русия за свикване на среща на постоянните участници в Съвета за сигурност на ООН, съобщи FOX News.

Идеята е дадена по време на телефонен разговор между държавния секретар Майк Помпео и руския външен министър Сергей Лавров. Двамата са обсъдили варианти за голяма среща.

Руският държавен глава Владимир Путин настоява за такава среща. Той търси среща с американския президент Доналд Търмп преди американските избори.

Все още няма разговори за това къде може да се проведат разговорите. Те ще са по случай годишнината от създаването на групата.

Поканени ще бъдат още представители на Франция, Китай и Великобритания. Американският президент Доналд Тръмп вече изяви  намерение за широка среща на най-големите държави.

Покана беше отправена и до руските представители.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 другарят

    6 1 Отговор
    Надявам се другарят Путин да си върне зоната на влияние в Източна Европа! Договорите след ВСВ никой не е отменял!
  • 2 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ДА СИ ПОДАРЯТ ПО СЕМЕЙСТВО МЛАДИ БЪЛГАРСКИ ИКОНОМИСТИ И СВЕТЪТ ЩЕ БЪДЕ В ИКОНОМИЧЕСКИ "БАЛАНС " ДЪЛГИ ГОДИНИ !!!!!!