Отидете към основна версия

1 929 11

Байдън води с 9 пункта на Тръмп в предизборните нагласи в САЩ

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия-
  • републиканска партия

Анкетата показа, че 50% от регистрираните избиратели в национален мащаб ще гласуват за Байдън, докато Тръмп може да разчита на 41% от гласовете, ако изборите се проведат сега

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът за президент на Демократическата партия Джо Байдън води пред президента Доналд Тръмп с 9 пункта на национално ниво преди изборите в в САЩ в началото на ноември, сочат резултати от проучване, проведено от "Уолстрийт джърнъл" и телевизия NBC News.

Анкетата показа, че 50% от регистрираните избиратели в национален мащаб ще гласуват за Байдън, докато Тръмп може да разчита на 41% от гласовете, ако изборите се проведат сега.

58% от хората, които подкрепят Байдън обаче, заявяват, че вотът им би бил продиктуван в по-голяма степен като опозиционен спрямо Тръмп, а не като конкретна подкрепа за бившия вицепрезидент.

"В едно отношение вотът за Байдън изглежда като този за Тръмп през предишните президентски избори през 2016 година: повече гласове срещу неговия опонент, отколкото в негова подкрепа", заяви Джеф Хорвит от Демократическата партия.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини