Отидете към основна версия

2 018 9

Президентът на Португалия спаси две жени от удавяне

  • португалия-
  • марселу ребелу де соуза

Икономиката на Португалия е силно зависима от туристическия сектор, който пострада тежко от пандемията от новия коронавирус

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Португалският президент Марселу Ребелу де Соуза помогна за спасяването от удавяне на две жени, чийто каяк се преобърна край плаж в южната провинция Алгарве, съобщи Би Би Си.

Инцидентът стана в събота. 71-годишният държавен глава видял, че нещо се случва, хвърлил се във водата и доплувал до жените. Друг мъж вече се опитвал да им помогне на място, а трети се насочвал към тях с джет. Мъжът с джета успял да изтегли лодката до брега.

По-късно Марселу де Соуза обясни, че двете жени били отнесени от силните океански течения от съседен плаж навътре в залива. Според президента те погълнали вода и не били способни нито да обърнат каяка, нито да се покачат върху него, нито да плуват. Държавният глава нарече мъжа с джета патриот.

Португалският президент прекарва ваканцията си, обикаляйки различни места в страната, за да насърчи своите сънародници да почиват там, а не в чужбина. В Алгарве, където стана инцидентът, той бил за два дни. Икономиката на Португалия е силно зависима от туристическия сектор, който пострада тежко от пандемията от новия коронавирус, отбелязва Би Би Си.

Португалска телевизия пусна видео как президентът плува към лодката.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: