Отидете към основна версия

1 920 21

Последиците от управлението на Тръмп са 170 000 жертви, каза Обама

  • барак обама-
  • сащ-
  • избори-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • жертви

Тръмп не се е отнесъл към поста си сериозно, смята бившият президент на САЩ

Снимка: БГНЕС/ EPA

Последиците от управлението на президента Доналд Тръмп са тежки. 170 000 американци са мъртви, а милиони работни места загубени. Това заяви бившият президент Барак Обама по време на конгреса на демократите.

„Нашите най-лоши пориви се развързаха, нашата горда репутация по света беше лошо ударена, а демократичните ни институции бяха заплашени както никога преди”, каза Обама, коментирайки управлението на републиканеца Тръмп, предаде Си Ен Ен. САЩ са страната с най-много заразени и жертви на пандемията от COVID-19.

По думите на Обама неговият наследник Тръмп е неспособен да се справи с отговорностите на президентството, защото не взима на сериозно работата си. Обама каза още, че никога не е вярвал, че Тръмп ще се отнесе към поста си така, сякаш не е в реалити шоу. Според бившия президент Тръмп жадува за внимание.

Барак Обама подкрепи своята дясна ръка Джо Байдън, който официално бе издигнат за президент от демократите. Обама го описа като „брат”. Камала Харис официално бе номинирана от демократите за техен кандидат за вицепрезидент на САЩ. 55-годишната сенаторка от Калифорния е първата чернокожа жена, номинирана за този пост от някоя от двете големи партии в САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

Свързани новини