Отидете към основна версия

2 300 22

Байдън осъди анархията в САЩ: Мародерството не е протест

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия

Кандидатът на демократите за президент на САЩ обвини съперника си Доналд Тръмп, че разпалва социалното недоволство

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън осъди проявите на насилие, съпътстващи антирасистките протести и обвини съперника си Доналд Тръмп, че разпалва социалното недоволство, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Мародерството не е протест. Подпалвачеството не е протест. Тези неща нямат нищо общо с протестите. Това е чисто и просто анархия", каза Байдън в реч в Питсбърг, щата Пенсилвания.

"Пожарите горят, но ние имаме президент, който разпалва пламъците вместо да ги гаси. Президентът отдавна е загубил всякакво морално превъзходство. Той не може да спре насилието, защото го е разпалвал в продължение на години", каза Байдън.

"Доналд Тръмп е токсично присъствие в страната ни от четири години и е отровил ценностите ни. Той не успя да опази Америка (от коронавируса и протестите), затова сега се опитва да уплаши Америка. До това се свежда цялата му предизборна кампания: страхът", добави той.

Байдън също така отговори на критиките за президента и екипа му, които го описват като марионетка в ръцете на радикалната левица.

"Познавате историята ми, историята на семейството ми. Запитайте се дали приличам на радикален социалист, който симпатизира на мародерите?, каза Байдън.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини