Last news in Fakti

1 Септември, 2020 09:25 2 323 18

Предизборно! Тръмп се спуска в окото на бурята

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • уисконсин

Президентът на САЩ защити 17-годишен младеж, обвинен в убийството на двама души по време на безредиците в Кеноша в щата Уисконсин

Предизборно! Тръмп се спуска в окото на бурята - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити 17-годишен младеж, обвинен в убийството на двама души по време на безредиците в Кеноша в щата Уисконсин, предаде ДПА.

Според него стрелецът е опитвал да спаси живота си. „Мисля, че е бил в много голяма беда. Вероятно е щял да бъде убит“, каза вчера Тръмп на пресконференция.

Тръмп ще посети днес Кеноша, където избухнаха протести срещу полицейското насилие и расизма, откакто Джейкъб Блейк, 29-годишен чернокож, бе прострелян от полицията на 23 август и остана парализиран, съобщи Ройтерс.

В третата нощ на протести 17-годишният Кайл Ритънхаус уби двама протестиращи и рани трети с автомат, уточнява БТА.

Той бе подведен под отговорност за две убийства и един опит за убийство. Адвокатът му каза, че планира да пледира, че клиентът му е действал при самоотбрана.

По време на посещението си в Кеноша Тръмп няма да се срещне със семейството на Блейк, а вместо това ще поздрави правоохранителните органи за действията им за справяне с безредиците.

Губернаторът на Уисконсин, демократът Тони Евърс, призова Тръмп да не идва, защото според него това само ще влоши нещата.

Полицай от Сейнт Луис бе убит през уикенда - поредният случай на насилие срещу служител на реда в американския град през тази година.

Двадесет и девет годишният Тамарис Боанън почина в неделя, ден след като бе улучен с куршум в главата. Той оставя жена и три деца.

Задържан е 43-годишен мъж, но още не са му повдигнати обвинения. Заподозреният е бял. Боанън е чернокож.

„Това е ужасно напомняне за опасностите, пред които нашите смели мъже и жени в полицията доброволно се изправят всеки ден, за да ни осигурят безопасност“, каза в комюнике кметицата на града Лайда Крюсън.

Тази година е белязана от много насилие в Сейнт Луис, който от години се нарежда сред най-опасните градове в САЩ. Броят на убийствата през 2020 г. е почти рекорден, увеличава се и броят на стрелбите, при които няма загинали.

Освен Боанън, още седем полицаи бяха простреляни в Сейнт Луис, включително четирима на 1 юни по време на протест след убийството на чернокожия Джордж Флойд в Минеаполис.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 77 годишен кандидат с деменция

    14 1 Отговор
    Спящият Джо може да не доживее изборите.

    Коментиран от #3

  • 2 станаха много нагли

    16 1 Отговор
    Цветнокожите са само 15% от населението на САЩ и никога в историята не са имали по-качествен живот от днешния, също както и родните мургавелници.

    Коментиран от #13

  • 3 дрътия пидируга

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "77 годишен кандидат с деменция":

    Като кара на адренохром може още 30г да ни радва.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 плевен

    15 1 Отговор
    Младежа беше преследван, съборен и атакуван. И двамата убити са бели, с криминални досиета. Трети бял атакува момчето и отнесе куршум в лакътя. Ръката му е ампутирана. През цялото време, стрелецът беше по гръб на земята.
    А всичко започна с това, че угаси с пожарогасител запален варел, който търкаляха към бензиностанция.
    Смятате ли, че Факти ще ви каже цялата истина?

    Коментиран от #7, #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 плевен

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Национал социалист":

    Ти нормален ли си? Момчето е бяло, на 17, участник в организация за съдействие на полицията, участник в движението"живота на сините/полицията/има значение." На какво да се кефя?

    Коментиран от #9

  • 9 Национал социалист

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "плевен":

    Бял да стреля срещу бели в защита на черни значи е бклук.

    Коментиран от #12

  • 10 гл шеф

    0 2 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписвамеви българи и навсякаде по цял свят. внимавайте с климатиците. защото от студено на топло вирусът почва да прониква. и затова всички ставате болни това е вирусът наречен корона... българи бъдете разумни . това правителство си остава. хиляди дълголетия на всички. короната е климатика. ние сме проучили и изпитали всичко. внимание по всички болници по цял свят. всички климатици да се намалят на 12 градуса. бъдете [ здрави.]
  • 11 Гост

    8 0 Отговор
    В Портланд обезумелите протестанти убиха преди няколко дни младеж само защото е носил шапка с призива на Тръмп - Да направим Америка отново Велика. Пак там се гори американското знаме и няма никакво спасение от бандите,а полицията не смее да излезе на улицата. Пълна анархия.

    Коментиран от #15, #17

  • 12 плевен

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Национал социалист":

    Абе пич. Тримата простреляни бели са от черния протест. Как по- ясно да ти го кажа. Май наистина си националсоциалист.
  • 13 Известно е

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "станаха много нагли":

    че апетитът идва с яденето...А когато и не се потрудиш за яденето, още повече ти се иска.
  • 14 2020

    1 2 Отговор
    Кой е Тръмп?Замислете се и си отговорете честно/може ,ако ви е страх да не пишете/.Той е прокто неудачник ,както всички президенти до сега ,с едно голямо изключение-Джон Кенеди.Това беше истински Президент,убит от самите /наричащи себе си/ американци.А кой стои зад убийството,отговорете и сами.Припомнете си кой управлява "де факто"сащ-Израел.
  • 15 Гостенка

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Правилно е да се каже ПРОТЕСТИРАЩИ ! Има разлика между протестант ( християнска деноминация) и протестиращ.

    Коментиран от #18

  • 16 ПолуИСТИНАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "плевен":

    Който плаща - той поръчва музиката...Затова и музикантите понякога свирят фалшиво...
  • 17 село

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Да, и след това празнуваха убийството.
  • 18 Протестант

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гостенка":

    Е, ти с минуса явно не си отварял български правоговорен и правописен речник, но пък си упорит...