Отидете към основна версия

2 515 8

Масова смърт на слонове е обвита в мистерия

  • зимбабве-
  • слонове-
  • смърт-
  • животни-
  • мистерия

Властите извършват наблюдение с помощта на дронове

Снимка: БГНЕС/ EPA

Властите в Зимбабве недоумяват каква е причината за смъртта на слонове в западната част на страната, където вече са открити 22 мъртви животни, съобщи ДПА. В края на миналата седмица 12 мъртви слона бяха намерени в гората Пандамасуе, между националния парк "Хванге" и водопада Виктория, а тази седмица са намерени други десет, предаде БНР.

"Все още чакаме лабораторни резултати, за да сме сигурни какво точно е покосило тези 22 слона", каза говорителят на службата за националните паркове и дивата природа Тинаше Фараво. "Продължаваме наблюдението на парковете с дронове, за да следим ситуацията", добави той.

Направените досега тестове са изключили първоначалното подозрение за бактериалната инфекция антракс, каза по-рано тази седмица министърът на околната среда Мангалисо Ндлову. Той уточни, че ще е нужно още време за допълнителни изследвания, които да установят причината за гибелта на слоновете и каза, че учените подозират "бактериално растение". Бракониерството бе изключено, защото умрелите животни били намерени с бивните си. През пролетта имаше масово измиране на слонове и в съседна Ботствана, като по изчисления на природозащитници са загинали около 300 животни.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини