Отидете към основна версия

4 588 29

Никой не може да стресне съседите

  • гърция-
  • турция-
  • политика

Гърция трябва да прояви "спокойствие, бдителност и готовност"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В създалата се обстановка между Гърция и Турция първата трябва да прояви "спокойствие, бдителност и готовност". "Затова трябва да има спокойствие, бдителност и готовност от наша страна да активираме всички дипломатически и други инструменти, с които Гърция разполага - включително възпиращите ѝ сили - така че тези заплахи да спрат да бъдат отправяни и да се намери мирно решение на единствения спор, който имаме с Турци - делимитирането на нашите морски зони", каза говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас в интервю за телевизия Оупън.

Пецас подчерта, че Гърция е готова да направи каквото е необходимо, за да защити териториалните си права. "Не може да ни стресне никоя заплаха", добави той.

Говорителят каза, че Гърция води преговори с няколко страни, включително Франция, за повишаване на възпиращите способности на въоръжените си сили.

Той изключи всякаква възможност за проучвателни контакти или други дискусии, "докато турски проучвателен кораб или каквито и да е други плавателни съдове останат там, където са".

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: