Отидете към основна версия

1 635 17

Тихановска: Опитват се да сплашат опозицията

  • беларус-
  • светлана тихоновская-
  • мария колесникова-
  • опозиция-
  • лукашенко

Това става чрез предполагаемото отвличане на Мария Колесникова

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Опозиционният беларуски политик Светлана Тихановска заяви, че предполагаемото отвличане в Минск на опозиционния лидер Мария Колесникова изглежда е опит да се саботира работата на опозиционния Координационен съвет и да се сплашат неговите членове.

Неизвестни лица са задържали тази сутрин в центъра на Минск Колесникова, натикали са я в черен микробус и са я откарали в неизвестна посока, съобщи беларуският опозиционен портал tut.by, позовавайки се на очевидци. С нея няма телефонна връзка. Министерството на вътрешните работи на Беларус заяви, че няма нищо общо с изчезването на Колесникова, съобщи Асошиейтед прес.

Координационният съвет на опозицията настоя за незабавно освобождаване на четирима свои членове - Мария Колесникова, Лилия Власова, Антон Родненков и Иван Кравцов, както и гаранции, че в родината си могат напусналите страната опозиционери Олга Ковалкова, Павел Латушко и Светлана Тихановска, предаде ТАСС. Позицията на съвета бе публикувана в неговия канал на приложението Телеграм. Днес от съвета бе съобщено, че е изгубена връзката и с Кравцов, и с Родненков. Власова бе задържана на 31 август.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Арестувани са над 190 протестиращи

    Полицията в Минск е задържала 194 души по време на протестите, които се проведоха в беларуската столица в неделната вечер. Сред арестуваните е и членъ ...
    07.09.2020
    6 748
    41
  • Хиляди на протест срещу президента си

    Поредни многохилядни протести в Беларус срещу управлението на дългогодишния президент Александър Лукашенко. Гражданите на страната отново излязоха на ...
    06.09.2020
    7 391
    47
Новини по държави: