Отидете към основна версия

1 980 8

Белият дом спрял доклади за Русия

  • сащ-
  • белият дом-
  • русия

Това твърди висш представител

Снимка: БГНЕС/EPA

Служител на американското разузнаване разкри, че е бил спрян от Белия дом да докладва за руско влияние в страната, съобщи Вашингтон Пост.

Фигурата е топ служител от Отдела за разузнаване и анализи към Департамента за вътрешна сигурност. Американското правителство е наредило на Брайън Мърфи да спре докладите през май.

Решението е дошло от отговарящия за департамента Чад Уолф. Съобщението е, че заповедта идва от Робърт О'Брайън, който е съветник по национална сигурност на американския президент.

Експертът дълго се е съпротивлявал на настояване да преувеличава определени доклади. Той е трябвало да задържа докладите за руско влияние на изборите и ситуацията в по границата с Мексико.

Мърфи е направил поредица от брифинги и доклади за руските действия. Неговите усилия били омаловажени и му е била отказана среща по темата.

Показанията са предадени на Департамента за вътрешна сигурност. Очаква се той да свидетелства след десет дни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • САЩ: Русия сее хаос

    Русия се опитва да всее раздор и хаос в САЩ. Това е заключение на американския съвет за национална сигурност, съобщи FOX News. Подобни действия се ...
    11.09.2020
    2 427
    31
  • Помпео иска тотална изолация на китайските компании

    Държавният секретар на САЩ призова Югоизточна Азия да прекъсне връзките с китайските компании, които помагат за изграждането на острови в Южнокитайско ...
    10.09.2020
    2 110
    21
  • Тръмп готов да инвестира в кампанията

    Американският държавен глава Доналд Тръмп обмисля да подсигури своята кампания със собствени средства, съобщи Блумбърг. Президентът отговаря на жур ...
    09.09.2020
    1 633
    3