Отидете към основна версия

7 570 30

Турция е на върха

  • турция-
  • рейтинг-
  • реджеп ердоган

Ердоган отхвърли оценки на кредитни агенции

Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Турция обяви, че не смята рейтингите на кредитните агенции за значим фактор, съобщи агенция Анадола.

Представителят на страната обяви, че фактите, с които разполага са различни. Мнението му е, че те отразяват точно истината.

Заявява се, че рейтингите на международните агенции не се броят за реален фактор. Реджеп Ердоган обяви, че в момента в икономически план страната му е на върха.

През миналата седмица кредитна агенция намали рейтинга на дълга на страната. Турски представители критикуват кредитните агенции, като твърдят, че те дават рейтинги спрямо субективен фактор.

Така и се намалява доверието към определени страни. Турското правителство вече обяви, че икономиката на страната е започнала отново да набира скорост.

Друга кредитна агенция преразгледа прогнозите си и повиши рейтинга на страната.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.

Свързани новини

  • Турция не очаква действия от ЕС

    Турция не очаква ЕС да наложи ограничения, заради спора с Гърция. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от агенция Анадола. ...
    14.09.2020
    2 217
    8
  • Турция призова САЩ да запазят неутралитет

    Турция обяви, че САЩ трябва да се върнат към неутрална позиция за Кипър, след като Вашингтон и Никозия подписаха меморандум за разбирателство за създа ...
    14.09.2020
    3 489
    24
  • Турция: ЕС превишава своите права

    Външният министър на Турция говори пред Европейския парламент, съобщи France 24. Дипломатът напомни, че ЕС няма юрисдикция върху морските граници. ...
    11.09.2020
    2 524
    29
Новини по държави: