Отидете към основна версия

4 944 20

САЩ се готвят за нещо уникално

  • сащ-
  • избори-
  • президент

Непредвиден вариант за избор на президент

Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на демократите в САЩ вече са започнали да работят за евентуален сценарий, в който Конгресът ще трябва да избере следващия президент, съобщи Политико.

Подобно развитие се среща, ако нито един от кандидатите не събере мнозинство в електоралната колегия. При такъв вариант, президентството може да бъде решено от партията, контролираща най-много щатски представители в Камарата на представителите.

В момента републиканците имат превес в това отношение. В някои щати само едно място може да реши партийния състав на делегацията.

Демократите вече са взели под внимание този факт. Води се сериозна подготовка за частичните избори за конгресмени, които се провеждат заедно с президентските.

За последен път подобен вариант се е случил през 1876 г. Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не желае подобен вариант, но според запознати, той го разглежда като успешен.

Много американци ще гласуват дистанционно, като не е ясно колко време ще отнеме преброяването на гласовете.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Над един милион американци вече са гласували

    Над един милион американци вече са гласували за президент, съобщи FOX News. Гласовете са били дадени преди първия дебат между основните кандидати. ...
    30.09.2020
    1 913
    4
  • Изборите в САЩ под обсада

    Неверни твърдения за придобити данни на американски гласоподаватели търсят оспорване на американските избори. Това обявиха представители на ФБР, цитир ...
    29.09.2020
    2 284
    3
  • Тръмп: Плащам големи данъци

    Американският президент Доналд Тръмп отхвърли медийните твърдения за неговите данъци, направени от „Ню Йорк Таймс“. Изданието твърди, ч ...
    28.09.2020
    2 102
    2