Отидете към основна версия

1 869 16

Американски сенатори към Тръмп: Разследвайте Русия!

  • алексей навални-
  • русия-
  • сащ-
  • сенатори

„Отравянето на Навални е особено тревожно, тъй като веществото „Новичок“ е използвано през март 2018 г. при нападението срещу бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал'', пишат сенаторите

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Председателят и старши демократ на Kомисията по външни отношения на Сената на САЩ - Джим Риш (Айдахо) и Робърт Менендес (Ню Джърси) призовават администрацията на Вашингтон да разследва инцидента с Алексей Навални. Според пресслужбата на Комисията, искането се съдържа в писмо, изпратено от депутатите до американския президент Доналд Тръмп, съобщава БГНЕС.

„Пишем Ви, за да Ви помолим да разследвате дали руските власти са използвали химическо или биологично оръжие срещу един от собствените си граждани и следователно трябва ли да бъдат обект на санкциите, предвидени от САЩ в закона за контрол на химическите вещества и биологични оръжия и забраната за използването им от 1991 г.“, се казва в съобщението.

„Отравянето на Навални е особено тревожно, тъй като веществото „Новичок“ е използвано през март 2018 г. при нападението срещу бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал, осъден в Русия за шпионаж за Великобритания, в английския град Солсбъри. В този случай Вашата администрация дойде до заключението, че руските власти стоят зад атаката и това доведе до санкции. САЩ трябва още веднъж да дадат ясно да се разбере, че всяко подобно поведение е неприемливо", призовават сенаторите.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини