Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 09:37 1 864 16

Американски сенатори към Тръмп: Разследвайте Русия!

  • алексей навални-
  • русия-
  • сащ-
  • сенатори

„Отравянето на Навални е особено тревожно, тъй като веществото „Новичок“ е използвано през март 2018 г. при нападението срещу бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал'', пишат сенаторите

Американски сенатори към Тръмп: Разследвайте Русия! - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Председателят и старши демократ на Kомисията по външни отношения на Сената на САЩ - Джим Риш (Айдахо) и Робърт Менендес (Ню Джърси) призовават администрацията на Вашингтон да разследва инцидента с Алексей Навални. Според пресслужбата на Комисията, искането се съдържа в писмо, изпратено от депутатите до американския президент Доналд Тръмп, съобщава БГНЕС.

„Пишем Ви, за да Ви помолим да разследвате дали руските власти са използвали химическо или биологично оръжие срещу един от собствените си граждани и следователно трябва ли да бъдат обект на санкциите, предвидени от САЩ в закона за контрол на химическите вещества и биологични оръжия и забраната за използването им от 1991 г.“, се казва в съобщението.

„Отравянето на Навални е особено тревожно, тъй като веществото „Новичок“ е използвано през март 2018 г. при нападението срещу бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал, осъден в Русия за шпионаж за Великобритания, в английския град Солсбъри. В този случай Вашата администрация дойде до заключението, че руските власти стоят зад атаката и това доведе до санкции. САЩ трябва още веднъж да дадат ясно да се разбере, че всяко подобно поведение е неприемливо", призовават сенаторите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на село

    29 4 Отговор
    Айде ,пак тоя Старичок(имам в предвид Тръмпеца)! Тия тъпи янки друго не знаят ли?
  • 2 гост

    30 1 Отговор
    а Русия да раследва ли нарушаванета на човешките правата в сащ.
  • 3 М@нгу

    12 2 Отговор
    А?! Ко речи? Нещу ни та разбрах ба. Да'л ни гу вий далисахти чуляка? А?
  • 4 плевен

    25 1 Отговор
    "Навални трябва да спре да се плаши. До сега никой не е умрял от Новичок."
  • 5 Максим

    24 1 Отговор
    Този американски сенатор как си представя Америка от другия край на света да разследва,, отравянето "на Навални, който още преди седмица е изписан от Шарите и с бясна скорост пуска постове в социалните мрежи? А и американците скаш си нямат други проблеми, че да се занимават с живия и добре чуствуващ се Навални, САЩ са пред гражданска война.
  • 6 БПФ

    22 0 Отговор
    Предлагам Русия да започне незабавно разследване на политическите убийства в САЩ при които жертви станаха неколцина верни поддръжници на президентът Тръмп !!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Манчо

    15 0 Отговор
    тези изкукали сенатори едва ли знаят за какво става въпрос , но важното е да се вдига шум . дневални отдавна изтрезня и махмурлука му мина , а те едва сега сетиха . Може би има наистина водка Новичок и дневалний да е препил с нея ? Получава се , че и Новичок-а и Корона вируса са продукт на пропагандата и никой не им се "връзва" !!!
  • 9 А бе

    14 1 Отговор
    вий що си бийте негрите??
  • 10 Случаен

    11 0 Отговор
    Тревожни за обикновените хора са много други фактори, повечето от които икономически а не натрявянето с Дурачок на опозиционер с 2 процента доверие сред руското общество.
  • 11 Кире

    10 0 Отговор
    В следващата снимка Навални ще се снима пред огледалото със смартфон на епъл. Така и така е популярен.
  • 12 Николай Георгиев

    9 0 Отговор
    Колкото Скрипал е отровен толкова и Навални.От БОВ се умира веднага,затова е направено.Справка газовите камери през ВСВ.От тях никой не е оздравял.
  • 13 НАВАЛНИ, поредния повод за санкции!

    10 0 Отговор
    НАВАЛНИ е един създаден повод за санкции срещу Русия, трябва Повод! Ако някой е искал да го няма НАВАЛНИ е щяло да се случи Но затова е и жив, да има за какво да се пише дълго време, а Проблема е кой ще продава природен газ на Европа, Русия или САЩ!! Ясно е за какво става дума, за Пари!
  • 14 2020

    4 0 Отговор
    Въпросът е за Северен Поток 2.Той ще беде построен и по него ще минава газ.Никакъв Навални ,който не беше отровен ,както и скрипал и дъщеря му Юлия.Русия и с това ще се справи.Колкото до индивидът Тръмп, не е нужен коментар.Цял свят знае ,че от него нищо не зависи, а от Израел.Евреи срещу Русия и Президента Путин няма да застанат/посрещането му в Тел Авив и откриване на паметник за участниците във ВСВ/.Няма нужда от лъжи.
  • 15 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЯМА ДЕМОКРАТИ ДНЕС ---ИМА САМО : " ДАЙ МИ- КРАТОСА- МИ -ДАЙ МИ КРАТОСА " !!!!!!!!!!!!!!!!???????????
  • 16 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКА ТВ ИГРА : " КОИ СА ПО -ПРОСТИ -БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ ИЛИ АМЕРИКАНСКИТЕ КОНГРЕСМЕНИ " ?????