Отидете към основна версия

2 109 15

Как Русия действа в САЩ

  • русия-
  • действия-
  • сащ

Бивш агент разказва за руските действия

Снимка: БГНЕС/EPA

Руското правителството успяваше да влияе на Републиканската партия много преди сегашния президент. Това заяви някогашния агент на ЦРУ Питър Сихел, цитиран от Daily Beast.

Той е работил в службата десетилетия наред. Според него съветските експерти винаги са използвали различни практики.

Докато американското разузнаване е действало на тримесечия, то съветското е имало дългосрочни планове. Те са чакали да се появи правилен лидер или ситуация, които да им помогнат да прокарват своите интереси.

Разследване на Сената установи, че руски експерти са търсили достъп до консервативната партия много преди сегашната администрация. Руският президент Владимир Путин подкрепя десни движения в цяла Европа.

Кампанията на Доналд Тръмп много наподобяваше такива на европейски групи. Сихел е установил много опити за натиск над представители на кампанията.

Според него руските разузнавачи търсят различни материали, с които могат да имат контрол над американски представители. Смята се, че Пол Манафорт е бил основен контакт с руски шпионин, осигуряващ компромати срещу кампанията на демократите.

Мнението му е, че държавният глава е трябвало да признае за руската роля в неговата кампания и след това да увери, че няма да има подобно влияние.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Свързани новини