Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 09:37 1 644 3

САЩ и Русия ще проведат ключови разговори в Хелзинки

  • хелзинки-
  • преговори-
  • сащ-
  • русия-
  • сергей рябков-
  • оръжия-
  • договор

Състоялите се през лятото два кръга на преговорите не доведоха до решение

САЩ и Русия ще проведат ключови разговори в Хелзинки - 1
Снимка: Shutterstock

В Хелзинки са насрочени еднодневни руско-американски преговори по въпросите на стратегическата стабилност. Това съобщи руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, предаде БНР.

Сергей Рябков ще обсъди със специалния посланик на американския президент по контрола над оръжията Маршал Билингсли бъдещето на изтичащия през февруари догодина двустранен Договор за съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия. Състоялите се през лятото два кръга на преговорите не доведоха до сближаване на позициите на Москва и Вашингтон.

Американската администрация настоява двустранното споразумение за съкращаване на ядрените бойни глави да бъде заменено с тристранно споразумение - с участието на Китай. Русия предлага договорът да бъде преподписан в настоящия му вид, а в едни бъдещи преговори по въпросите на стратегическата стабилност да се включат Франция и Великобритания като съюзници на Съединените щати. Договорът за стратегическите настъпателни оръжия беше подписан през 2010 г. в Прага от президентите Дмитрий Медведев и Барак Обама.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 другарят

    11 3 Отговор
    Русия и другарят Путин отново допускат огромна грешка! С терористи, не се преговаря! Бандитите от фашистка Америка разбират единствено от езика на силата!
  • 2 2020

    6 1 Отговор
    Не се безпокойте за Русия и Президента Вл. Путин.От ВСВ бившия Съветски съюз и сега Русия ,не допускат грешки и не вярват на никоя страна.Когато се подписват договори,обикновено има ясни правила ,които полицейската държава сащ и другарите от Англия не могат да пренебрегнат.Колкото до Франция ,тя и Русия имат общи интереси още от Френската революция и ВОСР/1918 г.,когато Ленин с парите и злато от Англия прави Октомрийската революция и избива много руснаци ,подобно на французите от 1789-1794 г./Много французи бягат в Царска Русия ,а през 1918 г. много руснаци бягат във Франция.Между двете страни също важат договори,които се изпълняват.При Русия санкциите нямат ефект.Русия е наясно с всички задкулисни маньоври от страна на смешните американци и англичани.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: