Отидете към основна версия

3 991 33

Скандал! Германски съд отказа гражданство на мюсюлманин, не стиснал ръката на жена!

  • мюсюлмани-
  • германия-
  • гражданство

Мъжът обяснил, че е обещал на съпругата си да не се ръкува с друга жена

Снимка: Shutterstock

Германски съд отказа на мюсюлманин германско гражданство заради това, че той е отказал да стисне ръката на жена. Решението бе постановено в петък, пише "Дойче веле".

40-годишният лекар от Ливан пристигнал в Германия през 2002 година. Обяснил, че отказва ръкостискането по религиозни причини.

Административният съд на Баден-Вюртемберг решил, че който отказва ръкостискане поради "фундаменталистка концепция за култура и ценности", заради която гледа на жените като "опасност от сексуално изкушение" е отхвърлил "интеграцията с германския начин на живот".

Докторът учил медицина в Германия и сега работи като старши лекар в клиника. Кандидатствал за гражданство през 2012 г. За целта подписал декларация за вярност към германската конституция и срещу екстремизма.

Преминал успешно теста за натурализация с възможно най-високия резултат. Въпреки това получил отказ, защото отказал да се ръкува със служителката, когато трябвало да получи сертификата през 2015 г. Жената си прибрала документа и отхвърлила заявлението за кандидатстване.

Мъжът обяснил, че е обещал на съпругата си да не се ръкува с друга жена.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: