Отидете към основна версия

3 030 20

Защо простреляха свещеник

  • свещеник-
  • лион-
  • франция

Най-вероятно става дума за лична вражда

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Във връзка с нападението срещу гръцки православен свещеник в град Лион на 31 октомври, френската прокуратура разследва версията за личен конфликт между извършителя и пострадалия. Следствието се ръководи от факта, че в момента на атаката духовникът не е бил облечен като свещенослужител, а в храма не е имало никакви религиозни церемонии, заявиха от властите.

"При все това в момента не изключваме нито една версия", съобщи прокурорът на Лион Никола Жаке. По думите му следствието работи в контакт с антитерористичния отдел в прокуратурата на страната.

Петдесет и двегодишният православен свещеник беше прострелян вчера следобед в Лион с два куршума от упор в стомаха, докато затварял вратите на храма. Нападателят стрелял с рязана пушка. Пострадалият бе откаран в болница, лекарите още се борят за живота му.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Свещеник прострелян заради любовна афера в Лион

    Заподозрян призна, че е прострелял гръцки православен свещеник във френския град Лион преди седмица с личен мотив, предаде Би Би Си. 40-годишният з ...
    08.11.2020
    3 170
    15
  • Стрелба в центъра на Лион

    Свещеник е ранен във френския град Лион след стрелба от неизвестен извършител, съобщава агенция AFP. Простреляният е гръцки православен свещеник. Меди ...
    31.10.2020
    4 677
    75
Новини по държави: