Отидете към основна версия

5 706 19

Тръмп vs. Байдън - страстите ескалират!

  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Остри нападки между кандидатите за Белия дом в последната фаза на кампанията

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Остри нападки и взаимни обвинения между двамата кандидадит за Белия дом белязаха последната фаза от предизборната кампания в Съединените щати. В последния уикенд преди вота на 3 ноември.

Борбата с Covid-19 беше една от темите, по която Доналд Тръмп и Джо Байдън задочно си размениха реплики по време на предизборни събития.

“Какво не е наред с този човек?“, попита Джо Байдън по време на митинг в град Флинт, щата Мичиган. Кандидатът на демократите се възмути от думите на Тръмп, който заяви, че заради финансови подбуди лекарите умишлено завишават броя на починалите от коронавирус. Байдън разкритикува и общите действия на администрацията на Тръмп в борбата срещу Covid-19:

“Още през януари той знаеше колко опасна е тази пандемия, но го скри от американците. Знаеше, че е по-опасно от грип, но излъга американците. Знаеше, че вирусът няма да изчезне, но продължаваше да ни казва, че се задава чудо“, каза Байдън.

От град Нютън, щата Пенсилвания, по време на предизборно събитие Тръмп отвърна на критиките на Байдън:

“Гледах Джо Байдън вчера. Всичко, което той прави, е да говори за Covid, Covid - той няма какво друго да каже. Съгласни сме, това е сериозно. Затова свършихме невероятна работа и в един момент те ще го признаят“, каза Тръмп.

74-годишният републиканец спечели в Пенсилвания на изборите през 2016 г. Сега анкета на Ройтерс/Ипсос показва, че Байдън води с 5 процентни пункта пред своя противник в този щат.

Доналд Тръмп отново предупреди за очаквани измами на изборите заради гласуването по пощата. Без изненада резултатите от него показват сериозна преднина за демократите.

Според анализатори Тръмп ще трябва да разчита на силно мобилизирани консервативни републикански избиратели, които да отидат физически до урните на 3 ноември.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.

Свързани новини