Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 09:55 1 930 9

Тръмп и Байдън гледат само към Флорида

  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Огромен брой хора гласуваха по пощата или в отворените за предварително гласуване изборни секции на фона на опасенията от заразяване с коронавирус при струпване на хора в изборния ден

Тръмп и Байдън гледат само към Флорида  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Доналд Тръмп и съперникът му демократ Джо Байдън събраха свои привърженици във Флорида, който се очаква да бъде един от най-оспорваните щати на изборите за държавен глава на 3 ноември, съобщи Ройтерс.

Хиляди хора, много от които без маски, се тълпяха на проявата на открито в Тампа, за да чуят Тръмп, който не пропусна да се подиграе на своя опонент бившия вицепрезидент. „Можете ли да си представите да загубя от този? Можете ли да си представите“, попита Тръмп, който носеше шапка с надпис „Да направим Америка отново велика“ и добави, че е уверен в победата си.

Президентът изрази задоволство от обявеното часове по-рано увеличаване на Брутния вътрешен продукт през третото тримесечие с 33 процента. Колкото и да е впечатляващ обаче, този ръст идва след също толкова историческото свиване на икономиката през пролетта с 31 процента.

Байдън организира митинг в колеж на север от Маями, където присъстващите останаха по колите си, за да избегнат евентуално заразяване с коронавируса.Той обвини президента, че се е предал в борбата с Covid-19.

„Отказът на правителството на Тръмп да признае реалността, когато близо 1000 американци умират всеки ден, е обида за всеки, страдащ от Covid-19 и за всяко семейство, загубило близък“, заяви бившият вицепрезидент.

Междувременно над 80 милиона американци вече са пуснали бюлетини на президентските избори, предаде Ройтерс. Това е над 58 процента от цялата избирателна активност на предишния вот през 2016 г.

Огромен брой хора гласуваха по пощата или в отворените за предварително гласуване изборни секции на фона на опасенията от заразяване с коронавирус при струпване на хора в изборния ден.

Избирателите, регистрирани като демократи, имат значителна преднина в ранното гласуване. По-слабото участие на републиканците се обяснява с честите изказвания на Тръмп, че тази система може да стане обект на масови изборни измами.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 3 Отговор
    Не споменавате Синагогата.
  • 2 Синагогата

    4 2 Отговор
    Синагогата е в главата само на малуимните тролове.
  • 3 Владимир

    1 3 Отговор
    добре поработихме с Дончо, надявам се да се разберем и с Джо
  • 4 стоян георгиев

    3 12 Отговор
    тези избори са тест за народа на сащ.ще победили популизма отново или ще се върнат нормалните политици.америка се срина за четири години при управлението на този малоумник!извън сащ всички американофоби са фенове на тръмп,тва е наи-показателно за въпросния!

    Коментиран от #5

  • 5 Тихо уе черньо

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    А що тогава икономиката им е в невиждан подем?

    Коментиран от #9

  • 6 Florida 🔵

    1 2 Отговор
    Казват му ,, Патката на Америка тоест мъжкият полов атрибут на АМЕРИКА,, 🤔😉

    Коментиран от #7

  • 7 Ти за америка си излишен

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Florida 🔵":

    Тва кой го казва българските цгани като теб ли.
  • 8 Ръст

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Колкото и да е впечатляващ обаче, този ръст идва след също толкова историческото свиване на икономиката през пролетта с 31 процента.
    А нещо за ИСТОРИЧЕСКОТО ПОКАЧВАНЕ на ръста на икономиката за последните петдесет години по време на управлението на Тръмп. Следиш ли Анатолий ?
  • 9 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Тихо уе черньо":

    в невиждан подем е ама утре!безработицата е по две.