Отидете към основна версия

4 575 35

Републиканци се обединяват около Тръмп: Не се предавай!

  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Настоящият стопанин на Белия дом има право да иска повторно преброяване и да заведе дела

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Влиятелният американски сенатор Линдзи Греъм заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп не трябва да се признава за победен, съобщава БТА, като цитира АФП и ДПА.

Греъм призова президента да не се предава, а да се обърне към съда, за да защити правата си.

Има "много неща, които си струва да бъдат разгледани", заяви Греъм, който е председател на юридическата комисия на Сената.

Той добави, че има доказателства, че в Пенсилвания са гласували най-малко шестима починали и спомена, че в щата Мичиган "информационни системи са променили републикански гласове в демократски".

"Не можем да оставим медиите да ръководят Америка, трябва да се борим", заяви той, обръщайки се към останалите републиканци.

Губернаторката на Южна Дакота Кристи Ноем повтори тезите на Греъм и заяви, че "не знае дали това е било разпространено и дали може да промени резултата от изборите".

"Но, ако Джо Байдън иска наистина да обедини нашата страна, той трябва да изчака, за да е сигурно, че това са били честни избори", подчерта тя.Адвокатът на Тръмп Руди Джулиани заяви, че "в този момент би било неправилно президентът да се признае за победен" и увери, че ще заведе още съдебни дела.

В близките дни може да бъдат заведени до 10 дела относно изборите и преброяването, подчерта пред „Фокс нюз“ юристът.

До края на седмицата ще бъдат заведени най-малко четири или пет дела, добави Джулиани, като увери, че по въпроса работят "много юристи".

Според адвоката е имало нарушения най-малко "в три или четири щата" и стотици хиляди гласове могат да бъдат признати за недействителни.

Бившият президент на САЩ Джордж У. Буш заяви, че е говорил с Байдън, за да го поздрави за победата. Той изрази увереност, че изборите са били честни и резултатът е ясен.

Тръмп обаче има право да иска повторно преброяване и да заведе дела, подчерта бившият президент.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 26 гласа.

Свързани новини