Отидете към основна версия

5 684 42

Азербайджан свали руски хеликоптер

  • азербайджан-
  • армения-
  • русия-
  • хеликоптер-
  • войници-
  • нагорни карабах

Азербайджан се извини на Москва за трагичния инцидент

Снимка: Shutterstock

Руски военен хеликоптер е бил свален над Армения, недалеч от границата с Азербайджан. Двамата членове на екипажа му са загинали, обяви руското министерство на отбраната, цитирано от руските медии.

Хеликоптерът Ми-24 е бил ударен по време на стрелба с преносим зенитен ракетен комплекс. Той е бил поразен, докато е придружавал колона от превозни средства от руска военна база в Армения, недалеч от границата с Нахичеванската автономна република в Азербайджан.

Азербайджан по-късно призна, че е свалил по грешка руски военен хеликоптер до границата си, над Армения и поднесе извиненията си за този трагичен инцидент, съобщи ТАСС. Руското военно министерство обяви, че хеликоптерът е придружавал конвой, чиято цел обаче не е ясна. Военната база на Русия се намира на 150 километра от мястото, на което е бил свален хеликоптерът, посочва Euronews.

"Азербайджанската страна поднася извиненията си на руската страна след този трагичен инцидент, станал случайно", се казва в изявление на азербайджанското министерство на външните работи. В него се посочва, че до това се е стигнало, след като част на азербайджанските сили си е помислила, че става дума за провокация от страна на Армения в рамките на конфликта в Нагорни Карабах. От Баку изказаха съболезнования на семействата на загиналите войници.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини