Отидете към основна версия

4 882 29

На Балканите: Правителство планира легализация на канабиса за медицинска употреба!

  • северна македония-
  • канабис

В Северна Македония вече са одобрени 59 лицензи за тази дейност

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Легализацията на канабиса за медицински цели и декриминализацията на малки количества за лична употреба е един от плановете на правителството за 2021 година, заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев на пресконференция днес, съобщава вестник "Нова Македония".

Канабисът е една от най-динамичните индустрии и правителството ще подкрепи компаниите, които се занимават с този бизнес. В Северна Македония са одобрени 59 лицензи за тази дейност, каза Заев.

Вярвам, че парламентът ще приеме законовите изменения, с които ще се позволи износ на канабис за медицински цели. Следващата година очакваме печалба от над 250 милиона евро от производство на канабис, каза Заев, предава БТА.

Заев говори и за личната употреба на канабис.

Да позволим декриминализация на канабиса в малки количества за лична употреба. Не е редно някой да ходи в затвора за това, че е ползвал половин грам канабис за лична употреба, заяви македонският премиер.

Заев заяви също, че идната година се планира разширяване на списъка с болести, за които е позволено лечение с продукти от канабис.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: