Отидете към основна версия

6 441 109

Ето какви бяха първите думи на новия американски президент

  • сащ-
  • джо байдън-
  • церемония-
  • президент-
  • вашингтон-
  • демокрация

Демокрацията надделя, каза новият американски президент

Снимка: БГНЕС/ EPA

Това е денят на Америка и денят на демокрацията. Това бяха първите думи на Джо Байдън като президент на Съединените американски щати.

„Нова Америка се изправи пред предизвикателството днес. Празнуваме триумфа не на моята кандидатура, а на каузата, каузата на демокрацията. Хората, волята на хората бе чута. Отново научихме, че демокрацията е безценна. Демокрацията е крехка. Демокрацията надделя в този момент”, каза новоизбраният президент на САЩ по време на церемонията по встъпването си в длъжност. Преди речта си Байдън се закле.

Ще бъда президент на всички американци, обеща новият президент на Съединените щати. Той посочи, че Америка е велика страна с добри хора, но има дълъг път за извървяване пред себе си. Байдън каза, че иска да „възстанови душата на Америка и да подсигури бъдещето ѝ”. За да се разрешат проблемите пред страната, е нужно единство, каза още демократът.

„Цялата ми душа е в това – да обединя Америка. Моля всеки един американец да се присъедини към мен в тази кауза. Да се борим срещу враговете ни: гневът, омразата, екстремизмът, беззаконието, насилието, болестите, безработицата и безнадеждността. С единство можем да прави велики неща, важни неща, можем да поправяме грешките”, каза новият президент на САЩ Джо Байдън.

„Можем да направим Америка отново водещата сила за добро по света. Историята на Америка е постоянна борба между идеалите на нейната демокрация и нейните демони. Битката е постоянна и победата никога не е гарантирана. Политиката не трябва да бъде бушуващ пожар, който унищожава всичко по пътя си”, каза още Джо Байдън. Новият американски президент обеща да напише „следващата страница в американската история”. Новият президент на САЩ отправи и послание към съюзниците на Вашингтон по света: „Ще поправим нашите съюзи”. Байдън призова за прекратяване на „нецивилизованата война” в Америка. „Има истина и има лъжи. Всеки от нас има дълг да защитава истината и да побеждава лъжите. В предстоящата работа ще се нуждаем един от друг”, каза Байдън, обещавайки да е президент на всички американци, дори на тези, които не са гласували за него.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 51 гласа.

Свързани новини