Отидете към основна версия

3 219 39

Евгений Чупов: Всички твърдения на Путин са предимно фалшиви (ВИДЕО)

  • евгений чупов-
  • алексей навални-
  • владимир путин-
  • протест-
  • софия

''Нямам основание да не се доверявам на Навални, защото всички негови разследвания са документално потвърдени'', каза руският опозиционер

Евгений Чупов, кадър: ''Делници''

''Няма нищо удивително в последното разследване на Навални. Просто сега предизвика по-голям интерес със спада на нивото на живот в Русия. Това предизвиква допълнително протестна активност''. Това заяви Евгений Чупов - руски опозиционер, който в началото на годината получи политическо убежище у нас. Той бе гост в предаването ''Делници'', излъчващо се по телевизия Евроком.

''Нямам основание да не се доверявам на Навални, защото всички негови разследвания са документално потвърдени'', обясни Чупов. Според руския опозиционер не може да се каже, че това е фалшиво видео. ''От екипа на Навални са събрани достатъчно доказателства и е вложена много работа'', коментира той.

''Вие правилно казахте, че съм руски опозиционер, аз се сблъсках с Центъра за борба с екстремизма и това наложи да поискам убежище в Република България, заяви още Чупов.

''Отдавна не възприемам сериозно изказванията на Путин, Медведев, Мишустин, защото всичките им твърдения са предимно фалшиви. Отдавна роднините на тези висши държавни лица живеят в САЩ и други държави. Твърденията им за патриотизма са лъжа'', добави руският опозиционер.

Чупов разказа, че е бил задържан няколко пъти от полицията в края на май 2019 година. Държан е над 12 часа в полицейското управление, нямал е право на адвокат или да се свърже с роднините му и е бил подложен на полицейско насилие. ''Към мен постъпваха заплахи от страна на полицаите, че ще ми бъдат подхвърляни наркотици, което ще доведе до много по-тежко преследване'', допълни към разказа си Евгений Чупов.

Днес от 14 ч. ще се проведе протест пред руското посолство в София, като надсловът му е: ''Свобода за Навални!''

Организатор на протеста е именно Евгений Чупов.

Целия разговор можете да изгледате във видеото след 1:49:19:

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.

Свързани новини