20 Януари, 2021 19:35 3 339 71

Владимир Милов: Путин се опитва да наложи много жестока диктатура (ВИДЕО)

  • владимир милов-
  • русия на бъдещето-
  • алексей навални-
  • асен генов-
  • контракоментар с асен генов

''Путин вижда в западния демократичен ред екзистенциална заплаха. Той разбира, че западната демократична система е по-конкурентна и по-добра'', заяви съратникът на Навални

Владимир Милов: Путин се опитва да наложи много жестока диктатура (ВИДЕО) - 1
Асен Генов вляво, Владимир Милов вдясно, кадър: ''Контракоментар с Асен Генов''

''Съпротивата постоянно тече. Бих призовал всички да не гледат на случващото се в Русия като на тотално черна картина. Да, Путин се опитва да наложи много жестока диктатура, но ние се съпротивляваме, борим се и нашата подкрепа всъщност расте много сериозно напоследък. Знаете, че рейтингът на Путин е на историческия минимум, той не може да се справи с кризата, омръзна на мнозина за 20 години, много претенции има към него'', Това заяви във видеоформата ''Контракоментар с Асен Генов'' Владимир Милов, съратник на репресирания от Кремъл руски политик - Алексей Навални.

''Ние смятаме, че историята е на наша страна и ще продължим тази борба. На всички бих препоръчал да гледат на ситуацията в Русия, че има не само Путин, а има два лагера, които се борят за различни видове бъдеще на страната, а аз смятам, че ние имаме всички възможности за успех'', добави Милов.

''Руската федерация по същността си е унитарна диктатура. Класически авторитарен режим, тоест, ние имаме някакъв парламент, но той просто е парламент — гумен печат. Подпечатва всички решения, които се вземат в Кремъл'', обрисува картината в Русия той, като точно в тази си част за парламента тя много прилича на българската.

''Относно диктатурата, това не е уникална история за бившите комунистически страни. Особено за съветските републики. Когато имате хищна номенклатура, която управлява страната, без опит в демокрацията, гражданите, при отсъствие на демократични традиции, лесно могат да бъдат изплашени, заблудени и подкупени. Номенклатурните елити се възползват от това. Това не е уникално руско явление. Така е практически във всички бивши съветски републики, с изключение на страните от Прибалтика. Навсякъде имаше авторитарни реставрации. Даже примерно в Украйна, Молдова и Грузия, макар там да не бяха за дълго, но имаше. Диктатурата не е уникално явление за Русия.Така е, защото народът не умее да живее в условията на демократични механизми'', коментира Милов.

''Сложно е да участваш в демократическо управление. Трябва да се работи. За това трябва да отделяш усилия и внимание ежедневно. И изведнъж идва силен лидер и казва: нищо не трябва да правите, дайте ми всички пълномощия и аз ще направя Russia Great Again! Такива силни лидери сме виждали много, Аз лично съм убеден, че това не е уникално глобално явление, а системно. Виждаме и Ердоган в Турция, и Орбан в Унгария, с различна степен на авторитаризъм, но въпреки това трендът е общ. Идеята за силния лидер се противопоставя на ежедневните демократически механизми'', анализира руският политик.

''Навални не просто не е дисидент. Навални е лидер на най-голямото съпротивително движение срещу диктатурата в историята на Русия. Най-голямото движение. Ако се вгледате в мащаба на това, което гледаме, никой не може да организира такива протестни митинги. Нито една политическа сила, освен нас. Ако Путин каже: излезте всички, които сте с мен, вероятно ще излязат няколко хиляди души'', смята съратникът на Навални.

''С какво започна Путин, идвайки на власт? Той започна да завзема контрола над телевизиите. И в крайна сметка ги овладя. Ние, за няколко години създадохме в Ютюб независима телевизия, която има огромен обхват. Аудиторията ни е десетки милиони уникални посетители на месец. Това е огромна, огромна телевизия, която много дразни Путин'', разказа той.

''Сили, които не могат да вземат или задържат властта демократично, се опитват да го направят недемократично. За тях е много важно да измислят някаква картинка на света. В Америка ще чуете, че има лоши левичари и Антифа, BLM, които искат да установят социализъм и комунизъм, а Путин, за да задържи властта си, трябваше да измисли легенда, че е било много лошо, имало е катастрофа, а той се появява и спасява всички. Но това е пълна глупост и аз искам да пусна в своя Ютюб канал, да публикувам поредица от предавания за 90-те, защото тези години бяха много сложни времена, а при нас е прието да се говори, че сме живели едва ли не в Освиенцим. А всичко беше абсолютно не така. Далеч не много се е променило от тези времена в Русия. Същите разбити пътища, същата прогнила инфраструктура, същата корумпирана полиция, не много се е променило...'', заяви още Владимир Милов, с което, може би без да съзнава, обрисува и картинката в България, най-вече в частта за корумпираната полиция.

''Путин вижда в западния демократичен ред екзистенциална заплаха. Той разбира, че западната демократична система е по-конкурентна и по-добра. По-добра от това, което той е изградил. Тя е по-привлекателна. В крайна сметка, тя ще спечели и неговата диктатура ще бъде отнесена. Той иска да разклади този демократичен ред и затова той поддържа всички сили (ултра леви и ултра десни партии в Европа). Помните ли доктрината “Рейгън”, който поддържаше всички сили, които са против комунизма? Обратно на доктрината “Рейгън”, Путин поддържа всички, които клатят западния демократичен ред. Това са предимно ултра десни и ултра леви партии, но ултра левите имат предел на популярност. Все пак десетилетията на комунизма силно дискредитираха социалистическите и комунистически идеи. А ултра десните заживяха нов живот заради противодействието на глобализацията. Много хора виждат в глобализацията заплаха за традиционния си начин на живот - ще загубя работата си заради свободната търговия… Идват емигрантите… Някакви гей бракове разрешиха и т.н. С това ултра десните получиха нов живот. Напоследък те са във възход в света Путин не може да предложи нищо по-привлекателно. Неговата диктатура, сравнена с демократическия ред, е нещо ужасно и жалко. Никъде не искат това'', допълни Милов.

В разговора той се върна и във времената, когато Путин е искал Русия да се сближавала с Европа и дори да стане член на НАТО и Европейския съюз.

По отношение на идеите на ''Русия на бъдещето'', Милов разказа, че те биха искали да следват Германия като свой модел за децентрализация на Руската федерация.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kkk

    117 22 Отговор
    Колкото и да я пробутвате тази помия полза няма- никой не ви вярва

    Коментиран от #55

  • 2 Гост

    96 10 Отговор
    Хора, ние си имаме диктатор тука, защо се занимаваме с Путин, с Америка с не знам си какво. Това е само отвличане на вниманието, а тия са платени.
  • 3 Четник

    96 16 Отговор
    В България такива дупедавци са наричани “Киряк Стефчовци”.
  • 4 БОЗА

    76 9 Отговор
    генов вече има рубрика ли...за отвличаща маневра ли го ползвате... ;-))))))
  • 5 Ушанка

    19 67 Отговор
    РАСИЯ но комен БЕДНОТИЯ
  • 6 шуши

    52 6 Отговор
    Все тая брат, ние да се оттървем от бацо бекапейски шкафченски
  • 7 КОТарАК

    80 15 Отговор
    Русия е държава , която трябва да се упралява с търда ръка / с такива джендъри ще се върнат към епохата на Елцин

    Коментиран от #13

  • 8 истина е

    73 10 Отговор
    Путин маже да го нах-ули на целият свят ,защото САЩ си избраха памперс ! И една лоша дума не беше казал Тръмп за Путин ,но след коронацията на пампера ще има големи галимации!
  • 9 Тоя е боклук

    76 12 Отговор
    Продажен човек. Мърша
  • 10 Шпек

    80 10 Отговор
    Всички знаят кой е Асен Генов.Такъв боклук едва ли ще се роди по Българските з и и след 100 години.

    Коментиран от #71

  • 11 Хахаха

    59 8 Отговор
    Вашата тотално-джендърска диктатура разфасова Света,радвай се че все-още те има,плъхче..
  • 12 324

    67 10 Отговор
    Да публикувате някоя положителна статия за Русия и Путин, че омръзнахте с черната боя! Много се борят и с Путин и с Русия и се скъсват от яд, че не могат да ги преборят.
  • 13 Ушанка

    17 45 Отговор

    До коментар #7 от "КОТарАК":

    Правилно товариши
    Ну В расия много джендари бе

    Коментиран от #18, #25, #31

  • 14 GG89

    24 7 Отговор
    Проблема на цялата олигархична структура е, че само използва ресурси и реално нищо не изгражда - Шеврон, Шел, Джей Пи, Чейс, Росбанк, Овергаз и т.н. олигархични структури на Запад и Изток.

    Путин и себеподобните му ще залязат, заради естествения път на подобни процеси (Изток следва Запад в тази тенденция с 30-40 години забавяне).

    Големия проблем е, че новата алтернатива е тотален контрол (Китай, Индия, Бразилия) и техноличните гиганти почват да овладяват все повече пари (Тесла, Спейс Екс, Амазон, Гугъл, Фейсбук в САЩ и Хуауей +++ в Китай). Така, че и там ще имаме технолична диктатура...

    Общото е, че свободното мислене във всеки режим се ограничава и изкоренява ала Оруел 1984...
  • 15 Шопо

    66 7 Отговор
    За другаря Путин не знам,но гледах досега Вашингтон!!! Те това е Демокрация-на всяка пресечка ТАНК !

    Коментиран от #22

  • 16 Лелее

    56 10 Отговор
    Поредните платени брътвежи!
    И тук имаме един такъв “блуждаещ” лакей-
    Мони Пасатора...
  • 17 Бай КУРТИ

    54 8 Отговор
    Този пък кой беше че не се сещам . А да сетих се сменяше памперсите на СОРОС
  • 18 КОТарАК

    31 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ушанка":

    те са в матроска тишина и в сибир повечето вече / с пуси райът не знам кво стана-излязоха ли от лагера
  • 19 Владко

    30 8 Отговор
    Мъжкар си.Поздравявам те с 2 февруари.И другите мъжкари-също.Обичам интелигентни дупета..
  • 20 ОЛИГИФРЕНИ

    28 6 Отговор
    НА СКАЙП ВРЪЗКА!!!
  • 21 Емил

    16 42 Отговор
    Гледам коментарите и разбирам защо все повече руска реч чувам! Явно стратегията на Путин е да поддържа в Русия глад и всички путинисти да бягат в ЕС!

    Коментиран от #38

  • 22 kkk

    30 4 Отговор

    До коментар #15 от "Шопо":

    Ами тренират хората за скорошната инагурация на Камила-та. Някак успяха да пробутат памперса за президент (Тръмп е изцяло виновен за поражението си) и нямаше панаири днес, но лятото като "се спомине от старост" Бидоня гарантирано ще има бунтове срещу това президент да стане жена, сажда и върл комунист. Такова "3в1" и най-про3тия кравар няма да приеме безропотно.
  • 23 Private Spaсe

    39 10 Отговор
    Асенчо да ходи да надува шишета от стъкло защото това му е образованието да не дърдори по скайп с руски соросоиди!
  • 24 Сибиряка

    40 10 Отговор
    ЕВТИНА СОРОСОИДНА ПРОПАГАНДА.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Кой68

    34 5 Отговор
    САЩ да не би да не налагат диктатура по света?
    Монетата има две страни..
    Отново манипулативни писаници...
  • 27 Русофилистик

    10 26 Отговор
    Ние русофилистиците, понеже сме роби харесваме диктатурата на Путин.

    Коментиран от #28

  • 28 ГЕРБав ТУЛУП

    23 4 Отговор

    До коментар #27 от "Русофилистик":

    А ние Ганьовските ГЕРБави ТУЛУПИ си харесваме диктатурата на ТУЛУПА-ТИКВА от Банкя.

    Коментиран от #34

  • 29 Трол до трола

    14 23 Отговор
    Цялата путинска пропагандна машина на "ура", в защита на императора!

    Коментиран от #33

  • 30 ха ха хаааа

    16 2 Отговор
    Ей , не спрете се бе .. На коя амбразура по-напреде ...🤭🤭🤭
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Професора

    7 9 Отговор
    От видео матриала замириса на стотинки от BG страна и шекелчета от към RU.
  • 33 Бай Миле

    12 4 Отговор

    До коментар #29 от "Трол до трола":

    Веднага защити ЕДНОКНИЖНИЯ ТУЛУП, ВИНКЕЛА, ШКЕМБЕТО и ПКП....хахахаха.

    Коментиран от #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 !!!?

    11 34 Отговор
    Времето на Путин изтича със страшна сила...въпроса е къде ще търси убежище - при Мадуро, Асад, Ердоган, Дубай !!!?

    Коментиран от #40

  • 36 гост

    21 2 Отговор
    Като гледах американското шоу си спомних как кардиналите избират папите: колкото по-дърт и болен, толкова по-добре защото бързо ще умре, пък може и и на следващия кардинал да му излезе късмета.
  • 37 ха ха хаааа

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Бай Миле":

    Бръже пишеш , баце ..🤭😁⭐

    Коментиран от #42

  • 38 ГЕРБав ТУЛУП

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "Емил":

    Емо, и аз ти гледам коментарите, и констатирам, че си НАЙ-ОБИКНОВЕН ГЕРБав ТУЛУП, като мен...хахаха.🤣🤣🤣
  • 39 Техникума по Керамика

    24 7 Отговор
    Асен Генов беше слаб ученик, специалноста му беше обработка на цветно стъкло, беше известен в 10 клас, че не знаеше още таблицата за умножение и делене!

    Коментиран от #43

  • 40 🐷 Боко ТИКВАТА

    8 4 Отговор

    До коментар #35 от "!!!?":

    Дубай е запазен за мен.
  • 41 Бесен Язовец

    12 5 Отговор
    Пак ли стъклара 😄😄😄😄😁😁😁много е зле горкия

    Коментиран от #47

  • 42 Бай Миле

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "ха ха хаааа":

    За т'ва ми плащат...хахахаха.
  • 43 Бай Ганьо

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "Техникума по Керамика":

    Аааа, да.Знаеше обаче събирането.И днес го знае.Това поне не е забравил.
  • 44 Бесен Язовец

    22 6 Отговор
    Този номер с репресираните вече се изтърка. Алексей Навални ще бъде съден за измана с цел уронване престижа на,, Руската Федерация" може да отнесе и доживотна за подривна дейност и връзки с чужди разузнаваня с цел дестабилизация на реда на територията на РФ!

    Коментиран от #46

  • 45 Против

    16 9 Отговор
    Аз пък съм против американската диктатура - виждане като гледаме и слушаме тях до къде я докараме. Само ако си малцинство получаваш облаги, нормалните само работят и мъчат. Тия евроатлавнически простотии на други ги пробутвайте. В Русия още повече всичко си работи, хората ходят на ресторант и спа и хич не им дреме за глупави американци и германци какво проповядват. Ние трябва да сме като тях.

    Коментиран от #57

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Зоолог

    5 4 Отговор

    До коментар #41 от "Бесен Язовец":

    Смрадлив пор! :)
  • 48 Бесен Язовец

    15 6 Отговор
    Зловонна соросня миришат на чорапте на кашик чак ти люти на очите пфуу..

    Коментиран от #60, #67

  • 49 Помяра

    4 19 Отговор
    САЩ е най-голямата империя в момента. Россия е фалирала държава.

    Коментиран от #54

  • 50 Такива и подобни

    14 4 Отговор
    на него,мечтаят да " монтират" някоя реплика на горби,или оше по добре,на оня- алькаш Елцин.Във вътрешно политически план да раздробят не Русия,а територията и.Земя има предостатъчно.Природни ресурси,нефт ,газ, цялата таблица на Менделеев умножена по две,и да гребат със пълни шепи..Във външно политически- да бъдат послушни на Баткото зад голямата вода, който иска територията,и ще си затваря очите,колко милиарда ще топнат със човките си.Достатъчно е,да не пречат на Баткото с Неговите Компании.Има за извличане достатъчно,предостатъчно за всички.За 150 млн руснаци- един огромен Кукиш.От този сорт са тези " борци" за права."Стани да седна Аз.Седна ли веднъж,няма ставане за векове!"
  • 51 Същите

    14 4 Отговор
    словесни др,и,сс ни ръсеше още през 1985 и оня- белязания Юда.Крайния резултат личи и до днес.Както при тях,така и у нас.Онзи- пиандето,ако беше оцелял още 10 години,сега руснаците щяха да бъдат модерни" крепостни" а държавата им разкъсана на отделни губернии,с няколко местни феодала начело.
  • 52 Георги Марков

    4 4 Отговор
    Събудих се! Този откъде изпълзя?
  • 53 Уди Кълвача

    5 0 Отговор
    Комиците!
  • 54 За Помяра

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "Помяра":

    Обади се отново,пак със същия текст след2-3 години.И събирай,кътай оборски зеленчук.Здраво събирай.Ще ви гледам чудото, скоро.Не подозирате , колко скоро ще се превърне наистина в тапет.
  • 55 Hahahah

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "kkk":

    Хахахахах смешен, излез от землянката си и се ограмоти! Виж жизнения стандард на руснаците и на другите от западна Европа! Просто факти, пък ти ако искаш вярвай

    Коментиран от #66

  • 56 другарят

    8 1 Отговор
    "Путин се опитва да наложи страшна диктатура".../от 20 години насам и както новичока все не успява/!?? и " Той знае че Западната система е по -добра"... По -нататък , не си правих труда да чета..

    Коментиран от #58, #59

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Пиш

    2 7 Отговор

    До коментар #56 от "другарят":

    Мммм защо путя иска толкова много да строи патоци в джендърска Европа бе Акъл!?
  • 59 анти комунист

    3 6 Отговор

    До коментар #56 от "другарят":

    Е как да си правиш труда да четеш като не ти изнася бе другарю шумкар ?
  • 60 Хигиенист

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "Бесен Язовец":

    Язовеца го видях една вечер на централна гара не се беше къпал един месец
  • 61 Гост

    9 2 Отговор
    Стига сте го бутали на първа линия тоз Генов!!! Омръзвате вече! Генов, Цветанов, Паси .... отврат! Отивам да повръщам!
  • 62 Седесарят.

    6 0 Отговор
    Циркът свърши..Льоня, го наибаааа с 15 г.в колония..Да работи.,да се труди,да уважава..За Джо,победа ,а за мишлето му,яка тояга...ИИИ,да се конфискуват имоти.,закупени с пари на ЦРУ...Случай приключен..
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Смърттт за жужето

    1 3 Отговор
    Иначе нема оправия да има
  • 65 пешо

    1 1 Отговор
    тия утрепки що не пишат за нашия диктарор .
  • 66 kkk

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "Hahahah":

    Дреме ми на дебелия инструмент за стандарта у ЕС, важен е стандарта у БГ. И като добре запознат с положението у толкова мразената от либерастите Русия ще те открехна нещо простичко- стандартна на живот на простият руснак (онзи на една гола заплата) е поне 40% по-висок от твоя и на другите клоуни които квичите по чужда заповед.

    Декември бях на работна обиколка из Русия и в Нижни Новгород (по-малък е от София) съвсем буквално имаше навалица и опашки пред АВТОСАЛОНИТЕ. И не пред тези за 37-ма употреба кочини, а пред ОФИЦИАЛНИТЕ ДИЛЪРИ- хората купуват НОВИ автомобили. Отиди при кой да е софийски дилър на коли и питай колко реални клиента (не да питат, а да купуват) влизат на ден при тях- я има 5-ма на седмица, а не...
  • 67 Кекс учител

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Бесен Язовец":

    Язовеца надува за 5 лева в подлеза
  • 68 Иван

    0 0 Отговор
    Смешници сте и двамата,незнам само кой е по големия.Добре че си оправихте държавата та тръгнахте и Русия да оправяте. Аман от глупаци като вас,но разбирам ви,господарите кравари така ви нареждат
  • 69 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    Че то има ли комунизъм,без диктатура?
  • 70 Мартин

    1 0 Отговор
    Тези и двамата бяха част от проваления проект на олигарха Иво Прокопиев - "Протестна мрежа"! Защо да им вярваме дори и на една дума?
  • 71 Сашо Йорданов

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Шпек":

    Прав си , аз съм по хубав..............
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания