Отидете към основна версия

3 028 4

Мохамад Зариф: Териториалната цялост на Армения е червена линия за Иран

  • иран-
  • армения-
  • нагорни карабах

Техеран изрази съжаление от печалните човешки загуби при последното изостряне на конфликта за Нагорни Карабах и заяви готовността на иранската страна да окаже всякаква помощ

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иранската страна придава особено значение на териториалната цялост на Армения и счита за необходимо съблюдаването на правата на всички народи в региона. Това заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф по време на посещение в Армения, където разговаря с арменския си колега Ара Айвазян, предаде ТАСС.

"Зариф заяви, че е необходимо съблюдаването на правата на всички народи в региона и каза, че териториалната цялост на Армения е червена линия за Иран", се казва в съобщение на пресслужбата на иранското външно министерство.

"Зариф също така подчерта важността на независимостта и суверенитета на всички страни в региона, в това число и Армения", се допълва в съобщение на ведомството.

Министърът изрази съжаление от печалните човешки загуби при последното изостряне на конфликта за Нагорни Карабах и заяви готовността на иранската страна да окаже всякаква помощ, предаде БТА.

Преди Армения Зариф посети Азербайджан и Русия, а след това ще бъде в Грузия и Турция. В Грузия той ще има срещи с президентката Саломе Зурабишвили и с премиера Гиорги Гахария.

Той няма да има възможност за среща с министъра на външните работи Давид Залкалиани, който е заразен с коронавируса, а ще разговаря с негов заместник-министър.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.

Свързани новини