Last news in Fakti

27 Януари, 2021 15:36 3 022 4

Мохамад Зариф: Териториалната цялост на Армения е червена линия за Иран

  • иран-
  • армения-
  • нагорни карабах

Техеран изрази съжаление от печалните човешки загуби при последното изостряне на конфликта за Нагорни Карабах и заяви готовността на иранската страна да окаже всякаква помощ

Мохамад Зариф: Териториалната цялост на Армения е червена линия за Иран - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иранската страна придава особено значение на териториалната цялост на Армения и счита за необходимо съблюдаването на правата на всички народи в региона. Това заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф по време на посещение в Армения, където разговаря с арменския си колега Ара Айвазян, предаде ТАСС.

"Зариф заяви, че е необходимо съблюдаването на правата на всички народи в региона и каза, че териториалната цялост на Армения е червена линия за Иран", се казва в съобщение на пресслужбата на иранското външно министерство.

"Зариф също така подчерта важността на независимостта и суверенитета на всички страни в региона, в това число и Армения", се допълва в съобщение на ведомството.

Министърът изрази съжаление от печалните човешки загуби при последното изостряне на конфликта за Нагорни Карабах и заяви готовността на иранската страна да окаже всякаква помощ, предаде БТА.

Преди Армения Зариф посети Азербайджан и Русия, а след това ще бъде в Грузия и Турция. В Грузия той ще има срещи с президентката Саломе Зурабишвили и с премиера Гиорги Гахария.

Той няма да има възможност за среща с министъра на външните работи Давид Залкалиани, който е заразен с коронавируса, а ще разговаря с негов заместник-министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 2 Отговор
    Персите тоя път се объркаха да се бъркат в подстъпите към Русия.
  • 2 Гост

    21 1 Отговор
    Шиитски Иран заема страната на Армения срещу шиитски Азербейджан! Всичко е интереси. А в случая те са против Турция.
  • 3 !!!????

    15 8 Отговор
    В Иран живеят близо 40 000 000 мил. азери , Иран го е страх от евентуално азерско въстание почти половината на Иран са азери и турци кашкайи

    Коментиран от #4

  • 4 5Kan

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "!!!????":

    А една голяма част от българите им се струва че са били от ирански произход .