Отидете към основна версия

3 518 44

„Северен поток – 2“ ще гарантира енергийната сигурност на Германия

  • северен поток-2-
  • герхард шрьодер-
  • мнение-
  • газ-
  • тръбопровод

Щрьодер: „Нападките срещу Русия не са мнение, с което повечето германци са съгласни“

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият германски канцлер Герхард Щрьодер отхвърли критиките към „Северен поток -2“ и отбеляза, че нападките към Русия не съответстват на мнението на повечето германци. „Ако политиката на САЩ ще ни определя каква енергийна политика да водим, то докъде ще доведе това. Щатите не могат да ни казват какъв газ да използваме. Разбира се, те искат да продадат своя фракинг газ в Германия, но той е неекологичен, скъп и по-лош по качество от тръбопроводния“, каза той в интервю за германския вестник Rheinische Post.

„В случай, че спрем строителството на „Северен поток -2“, то ние ще отсечем клона, на който седим“ е мнението на Шрьодер, който е и председател на Съвета на директорите на „Роснефт“, а също така и оглавяващ Комитета на акционерите на Nord Stream AG.

Той отбеляза, че разпространеното сред германците мнение за „Северен поток -2“ се различа от това, което „често пишат средствата за масова информация в страната. „Нападките срещу Русия не са мнение, с което повечето германци са съгласни“, казва той и допълва: „Западът трябва да види в Русия не противник, а потенциален партньор“. Социалдемократът добавя, че Руската федерация „е важен партньор в икономическо и политическо отношение“.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 48 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: