Отидете към основна версия

1 847 8

Очаква се Байдън да оптимизира процеса по натурализация на 9 милиона мигранти

  • джо байдън-
  • сащ-
  • мигранти

Демократът също така ще нареди преразглеждане на всички законови препятствия пред имиграцията и интеграцията, въведени от Тръмп

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Очаква се американският президент Джо Байдън да предприеме действия по оптимизиране на процеса по натурализация на 9 милиона мигранти. Това са съобщили висши служители в американската администрация.

Ходът е част от стъпките, целящи обръщане на посоката след управлението на предшественика на Байдън - републиканецът Доналд Тръмп.

Очаква се президентът демократ да подпише няколко изпълнителни заповеди, с които ще се предприеме завръщане към по-приобщаваща политика, предаде Франс прес.

Байдън също така ще нареди преразглеждане на всички законови препятствия пред имиграцията и интеграцията, въведени от Тръмп.

Както обеща по време на предизборната си кампания, Байдън ще подпише заповед, с която ще бъде съставена работна група, която да събере мигрантски семейства, разделени заради политиката на Тръмп за „нулева толерантност“ от 2018 г.

Тя позволяваше депортацията на възрастни, влезли в Съединените щати нелегално, докато децата им биваха поставяни под федерална опека.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини