Отидете към основна версия

2 441 16

Ердоган с голям план за свободи в Турция

  • турция-
  • промени-
  • реджеп ердоган

Планират се нови реформи

Снимка: БГНЕС/EPA

Турция ще увеличи свободата на сближаване и изразяване в страната. Това обяви турският държавен глава Реджеп Ердоган, цитиран от агенция Анадола.

Това е част от план за действие за правата на човека. Планът е част от обещаваните през последните седмици реформи в страната.

Работи се и за подобряване на правото за справедлив съдебен процес. Ердоган заяви, че никой не може да бъде лишен от свобода, заради това което мисли.

Очаква се планът да бъде приложен през следващите две години. Подсигурени трябва да бъдат правото за защита, правото на справедлив процес, свободата на словото и правата на жените.

Търси се ефективност на системата за внасяне на индивидуални жалби пред Конституционния съд. Предстоят промени по законодателството за изборите и политическите партии.

Турция търси и либерализиране на визовия процес с ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Протест на жени в Турция

    Около хиляда жени се събраха на демонстрация в Истанбул, съобщи ТАСС. Демонстрацията е призив към правителството. Настоява се да се действа за защи ...
    08.03.2021
    2 986
    16
  • Турция ще покорява Луната

    Турското правителство има план да изпрати кораб до Луната, съобщи Дойче Веле. Идеята трябва да бъде реализирана през следващите две години. Турския ...
    01.03.2021
    2 920
    46
  • Ердоган: Тези думи влизат през едното ухо и излизат през другото

    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Гърция, че връща пристигащи по море мигранти. По думите на президента всеки знае, че Гърция прилага так ...
    23.02.2021
    6 250
    33
Новини по държави: