Отидете към основна версия

6 072 39

Ситуацията в Северна Корея „никога не е била толкова тежка“

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • локдаун-
  • санкции-
  • сащ

Това сподели Ким Чен Ун по време на голяма политическа конференция в Пхенян

Експерти твърдят, че най-вероятно Ким е изправен пред най-трудния си момент за близо десетгодишното си управление. Локдаунът там е предизвикателство за икономиката, която е допълнително утежнена от десетилетия несполучливо боравене с държавния бюджет и тежките санкции, наложени от САЩ заради ядрената програма на Пхенян, предаде Асошиейтед прес.

Официалната централна новинарска агенция на Северна Корея (КЦТА) заяви, че Ким е направил коментарите по време на встъпителна реч на среща на секретари от местните комитети на управляващата Корейска трудова партия (КТП) във вторник.

„Подобряването на жизнения стандарт на хората... дори в най-лошата ситуация, в която трябва да преодоляваме многобройни предизвикателства, зависи от ролята, която ще изиграят местните комитети, организациите на обикновените членове на партията“, заяви Ким.

Междувременно стана ясно, че Северна Корея е информирала Световната здравна организация, че до 1 април са били взети малко над 23 хил. проби за коронавирус, но не е бил регистриран нито един случай на заразяване. Наблюдатели обаче изразиха съмнения, тъй като по думите им здравната система на страната като цяло не е надеждна, изтъквайки и пропускливата граница с Китай.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Положението в Северна Корея е трудно

    Положението в Северна Корея е трудно, но търговията скоро може да бъде възобновена. Това обяви руският посланик в страната, цитиран от ТАСС. Руския ...
    15.04.2021
    3 432
    18
Новини по държави: