Отидете към основна версия

3 926 6

Десетки бунтовници загинаха при боеве

  • колумбия-
  • войници-
  • загинали-
  • фарк

Те са членове на бившите Революционни въоръжени сили на Колумбия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Четиринадесет бунтовници дисиденти от бившите Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) са загинали на 17 април при боеве в югозападната част на Колумбия. Групировката се разоръжи след мирно споразумение през 2016 г.

По войниците са били хвърлени бомби. Загинал е един военен, а 7 са били ранени, съобщи командващият колумбийските сухопътните сили Едуардо Сапатейро.

„При военна операция в района на Архелия са неутрализирани 14 лица. Това е станало по време на участие на войниците в специална операция, наредена след атентат с кола бомба в района на Коринто, за която бяха обвинени дисиденти от ФАРК“, съобщи по-рано и министърът на отбраната на страната Диего Молано.

Близо 2500 бивши бунтовници, които нямат единно командване и са пръснати в различни групи, живеят предимно от наркотрафик и от незаконна минна дейност. В района на Каука, където се намира Коринто, те се борят за въпросните суровини с Армията за национално освобождение - последната бунтовническа група, която все още действа в Колумбия.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини