Last news in Fakti

18 Април, 2021 13:48 3 911 6

Десетки бунтовници загинаха при боеве

  • колумбия-
  • войници-
  • загинали-
  • фарк

Те са членове на бившите Революционни въоръжени сили на Колумбия

Десетки бунтовници загинаха при боеве - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Четиринадесет бунтовници дисиденти от бившите Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) са загинали на 17 април при боеве в югозападната част на Колумбия. Групировката се разоръжи след мирно споразумение през 2016 г.

По войниците са били хвърлени бомби. Загинал е един военен, а 7 са били ранени, съобщи командващият колумбийските сухопътните сили Едуардо Сапатейро.

„При военна операция в района на Архелия са неутрализирани 14 лица. Това е станало по време на участие на войниците в специална операция, наредена след атентат с кола бомба в района на Коринто, за която бяха обвинени дисиденти от ФАРК“, съобщи по-рано и министърът на отбраната на страната Диего Молано.

Близо 2500 бивши бунтовници, които нямат единно командване и са пръснати в различни групи, живеят предимно от наркотрафик и от незаконна минна дейност. В района на Каука, където се намира Коринто, те се борят за въпросните суровини с Армията за национално освобождение - последната бунтовническа група, която все още действа в Колумбия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    9 7 Отговор
    Само така ! Венсеремос!
  • 2 Demonaz

    14 30 Отговор
    Латинска Америка е мизерия заради левичарите. Където стъпи този строй, всичко заминава на кино. Терористи,наркодилъри, психопати и асоциали. И тук има доста примери за това. На Пиночет ще издигат паметници, като спасител на Латинска Америка от червената чума. Днес Чили е една от водещите икономики там.
  • 3 Ало, мисирке

    30 2 Отговор
    14 не са десетки така, както 2 не са няколко. Научете се да се изразявате правилно, пък после пишете.
  • 4 КольоКръчмара

    5 3 Отговор
    А Карлос Мъпета Контрера от ДС-МВРо-то не е ли отишъл да спасява Революцията?!
  • 5 Презвитер Козма

    0 3 Отговор
    Джон защо тези гащници правят атентати, отвличат хора за откуп и търгуват с наркотици?
    Комунисти сър
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.