Отидете към основна версия

1 323 2

Медиите в САЩ ще обявяват спонсорите от чужбина

  • сащ-
  • медии-
  • закон

Ново законодателство в страната

Снимка: БГНЕС/EPA

Американските електронни медии ще трябва публично да оповестяват своето съдържание, спонсорирано от външни правителства, съобщи FOX News.

Авторите на дадено предаване ще трябва да обявяват, дали компания с външна или публична собственост е платила за ефирен материал. Решението е на американската федерална агенция по комуникациите.

Очаква се това да увеличи прозрачността. Така се гарантира, че публиката е наясно, когато чуждестранно правителство използва ефира за съобщения към американската общност.

Установено е, че чуждестранни субекти купуват време в станции за национално покритие. Визират се програми, спонсорирани от руското правителство и китайското правителство.

Демократите отдавна настояват да се предприемат подобни действия. Когато телевизионна компания излъчва външни продукции, ще трябва да пита продуцента, дали негови програми са финансирани с чуждестранни средства.

Националната асоциация на телевизионните оператори обяви, че подкрепя решението.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Посланикът на САЩ отлетя от Русия

    Американският посланик в Русия днес отлетя за САЩ, съобщи ТАСС. Днес той е отпътувал към Лондон. Планирана е смяна на самолета, като от Великобрита ...
    22.04.2021
    3 671
    43
  • Започва голямата среща за климата в САЩ

    Днес се очаква да започне срещата за климата, организирана от САЩ, съобщи Гардиън. Срещата трябва да разгледа план за климaта. Очаква се участието ...
    22.04.2021
    1 514
    14